Nord-Trøndelag Frp trenger listetopp:

Vil ha mer Per - men Per sier nei

I Nord-Trøndelag håpet man i det lengste at partiveteranen Per Sandberg skulle ombestemme seg.

Saken oppdateres.

Sandberg snakket med nominasjonskomitéen mandag ettermiddag.

I Nord-Trøndelag er det Sandberg-feber. De håpet å få den populære – og omstridte – partiveteranen til å ombestemme seg, «komme hjem» - og stille som listetopp i hjemfylket sitt i neste års stortingsvalg.

- Vi vet at han har sagt at han ikke vil ta gjenvalg. Men Per er Per. Han har ombestemt seg før, og vi må få lov til å håpe og prøve, sa lokallagsledere i Frp på Levanger, Janne Kathrine Jørstad til adressa.no

Sandberg: En vanskelig beslutning

Stiller ikke

Men etter et telefonmøte mellom komiteen og den frittalende Frp-politikeren, er det mandag kveld klart at det blir ikke Sandberg på topp i Nord-Trøndelag.

- Jeg har signalisert at jeg ikke er aktuell som kandidat til stortingsvalget neste år, skriver Sandberg i en sms til adressa.no.

- Jeg vil bidra på det sterkeste for at Nord-Trøndelag Frp tar tilbake mandatet. Nå må man tenke nytt, friskt og offensivt, skriver Sandberg.

Populær

Det var lokallaget i Levanger som startet snøballen. Etter at dagens toppkandidat og tidligere arbeidsminister Robert Eriksson kastet inn håndkleet, er fylkeslaget på jakt etter en ny listetopp.

- Per har masse å gi. Jeg tror ikke han er ferdig med politikk. Han sitter på masse erfaring og vi vil så gjerne ham med videre, sa Jørstad mandag.

Forslaget fra lokallaget i Levanger har stor klangbunn i nordfylket.

- Dersom han sier ja, er han en veldig aktuell kandidat. Han er såpass godt likt i Nord-Trøndelag, at det vil overraske meg om han ikke blir nominert, sa fylkesleder Einar Almaas Almaas til NRK i forrige uke.

Arvtageren i Sør-Trøndelag: - Trist, men forståelig

Ga seg i sommer

Sandberg, som representerte Sør-Trøndelag på Stortinget før han gikk inn i regjering som fiskeriminister, varslet i juni om at han ikke søker gjenvalg i 2017.

- Det har vært en vanskelig beslutning å ta. Men jeg har holdt på i 20 år på toppnivå. Nå er det riktig å slippe nye krefter til. Jeg er utrolig takknemlig for alt jeg har fått oppleve så langt i Frp, og kjempestolt over alt vi har oppnådd, sa Sandberg da Adresseavisen bragte nyheten.

Sandberg har likevel sagt ja til å snakke med nominasjonskomiteen, som i dag og i morgen sitter samlet på Steinkjer.

I ettermiddag holder nominasjonskomiteen telefonmøte med Sandberg.

- Vi vet lite om Sandberg vil svare ennå, sier komiteens leder Gunnar Modell.

LES MER: Listhaug stiller i sitt hjemfylke

Ferdigbestemt

Sandberg selv vil ikke gi nye signaler om at han har ombestemt seg. Til Adresseavisen har han flere ganger understreket at han er helt rolig på at den riktige beslutningen er tatt.

At han likevel vil snakke med nominasjonskomiteen i dag, forklarer han med vanlig høflighet etter at det er sendt inn forslag på ham.

Nord-Trøndelag står i dag uten representanter på Stortinget.

Sandberg ble første gang valgt inn til Stortinget fra Nord-Trøndelag i 1997, men fra 2005 har han representert Sør-Trøndelag. Før jul i fjor ble han hentet inn til å være fiskeriminister. Sandberg er også nestleder i Frp.

På forsiden nå