Det går mot den beste sommeren noensinne for Røros Hotell som har hatt sin beste turistsommer på sine 65 år som hotell. Det er Nearadio som omtaler saken.

Veksten er på 15 prosent for juni og juli både på antall romdøgn og pris. Omsetningen for 2015 var også et svært godt år. Hotelldirektør Mikael Forselius forteller at en heldig kronekurs mot euro, god markedsføring av hotellet og destinasjonen, samt lekeland og badeanlegg er grunnen til at hotellet er mer populært enn noensinne.

Elevtallet øker på Melhus

I år har den videregående skolen økt opptaket av elever med 20 stykk, det skriver Trønderbladet. Økningen skjer primært på studiespesialisering, en trend som er synlig over hele landet.

Totalt har skolen tatt opp 300 elever til studieforberedende fag høsten 2016, og 260 elever til ulike yrkesfag.

Lokale råvarer på nesten alle restauranter på Hitra og Frøya

Det skriver Hitra-Frøya. Det satses mye på lokal mat, og på nesten alle av Hitra og Frøyas restauranter tilbyr mat med lokale råvarer som basis.

Mårhund på Fosen

Ifølge Fosna-Folket hevder flere å ha sett mårhund på Fosen i det siste. Dyret er en egen slekt i hundefamilien, og er uønsket i norsk fauna blant annet på grunn av dens hølye formeringsevne. I tillegg tar den mye fugl som hekker på øyer og holmer, noe reven ikke gjør.

Satens Naturoppsyn (SNO) er interessert i å få inn tips om eventuelle observasjoner av dyret.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.