- Siv Jensen er Sauron

Eskil Pedersen hisset opp AUF-ere til valgkamp ved å si at valget er en kamp mellom det gode og det onde.

AUF-leder Eskil Pedersen mener det fortsatt er mulig å vinne valget for Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet. Lørdag holdt han et innlegg for rundt 200 fremmøtte på Tranmælkonferansen i Trondheim, som markerer i år AUF i Sør-Trøndelags hundreårsjubileum. 

Saken oppdateres.

AUF-leder Eskil Pedersen tok hardt i da han skulle motivere de rundt 200 deltakerne på Tranmælkonferansen til valgkampen.

- Denne valgkampen er litt som Lord of the rings. Det er en kamp mot det gode og det onde. Man har Aragorn og Gandalf, som er Jens Stoltenberg og Trond Giske, som kjemper for det gode. Så har man Sauron og Saruman på den andre siden, som er Siv Jensen og Erna Solberg. Da er det vel klart at Siv Jensen er Sauron, sa Eskil Pedersen fra talerstolen.

Tror fortsatt på seier

Pedersen var én av flere høytstående gjester i både Arbeiderpartiet, SV og LO som deltok på konferansen. Tranmælkonferansen arrangeres av LO i forbindelse med at AUF i Sør-Trøndelag feirer 100 år i år. Konferansen er delvis en hyllest av AUF i Sør-Trøndelags grunnlegger Martin Tranmæl, men fra talerstolen dreide det seg vel så mye om valgkampen.

For utsikten ser for tiden ikke lys ut for de rødgrønne. I Adresseavisens meningsmåling for juni er Høyre større enn alle de tre rødgrønne partiene til sammen. AUF-lederen tror imidlertid fortsatt på seier.

- Høyre og Frp har tatt seieren på forskudd. De er i gang med å fordele statsrådsposter. Men hovmod står for fall. Det er fortsatt mulig å vinne med den rødgrønne alliansen. Dette blir den mest ideologiske valgkampen noen sinne, slo Pedersen fast.

Advarer mot høyresiden

Også LO-leder Gerd Kristiansen og SVs partileder Audun Lysbakken blant talerne. Begge benyttet muligheten til å lage skarpe skillelinjer mellom politikken til den rødgrønne regjeringen og de borgerlige partiene.

- Alle kompromisser som kommer til å inngås mellom Høyre og Frp i en eventuell regjering, kommer til å skje til høyre for Høyre. Derfor er dette det største retningsvalget noen sinne, hevder Lysbakken.

Hyllet Martin Tranmæl

Under konferansen var det også satt av tid til å gå gjennom AUFs historie i Sør-Trøndelag og en egen sesjon hvor man diskuterte grunnleggeren av fylkesungdomslaget, Martin Tranmæl.

Tranmæl var i en årrekke aktiv i Arbeiderpartiet og var kjent som en agitator med en veldig skarp tunge. Under diskusjonen som fulgte på podiet om grunnleggeren, mente LO-leder Kristiansen at også dagens politikere har noe å lære av Tranmæls retorikk.

- Jeg mener vi kan lære litt av måten han uttrykkte sine meninger på. Vi er litt for opptatte av å være politisk korrekte og av ikke å bli tatt av pressen. Jeg tror med fordel vi kan bli skarpere i kantene når vi skal få frem det vi står for, sa Kristiansen.

AUF i Sør-Trøndelag 100 år
  • Stiftet av Arbeiderpartimannen og den mangeårige redaktøren i Arbeideravisa, Martin Tranmæl.
  • 100-årsjubileet markeres gjennom hele helgen.
  • Fredag ble det holdt en fest for tidligere AUF-ere på Clairion-hotellet på Brattøra.
  • Lørdag avholdes Tranmælkonferansen på Nova kino med deltakere som Audun Lysbakken, Gerd Kristiansen, Eskil Pedersen, Jo Stein Moen, Gunn Karin Gjul og Renate Tårnes.
  • Konferansen ble etterfulgt av et arrangement på Torvet med appeller og konsert med Askil Holm.
  • Lørdagen rundes av med en felles busstur til Hommelvik hvor det skal holdes fest.
SVs partileder Audun Lysbakken (t.v.), LO-leder Gerd Kristiansen og AUF-leder Eskil Pedersen fikk et bilde hver som takk for innleggene de holdt under AUF i Sør-Trøndelags hundreårsjubileum på Nova kino i Trondheim. 

SVs partileder Audun Lysbakken (t.v.), LO-leder Gerd Kristiansen og AUF-leder Eskil Pedersen fikk et bilde hver som takk for innleggene de holdt under AUF i Sør-Trøndelags hundreårsjubileum på Nova kino i Trondheim. 

På forsiden nå