Nina skal kjøre 650 kilometer

Torsdag kveld startet de 28 eliteløperne i Femundløpet 600 fra Bergmannsgata i Røros sentrum.

Saken oppdateres.

Blant deltakerne er Nina Skramstad, som er samboer med selveste villmarkskongen – Lars Monsen. I likhet med andre tøffe kvinnelige hundekjørere som Bente Jahnsen og Inger-Marie Haaland, håper hun å snyte gutta for seieren.

- Jeg håper jeg slipper uvær i fjellet, slik Lars fikk det da han kjørte Femund 600 i fjor. Det likte jeg dårlig, sier Nina, som har hatt snøtrening med sine hunder på viddene rundt Jokkmokk helt siden september i fjor.

I løpet av de nærmeste tre og et halvt døgnene skal deltakerne tilbakelegge cirka 650 kilometer i veiløs villmark på hundesleder forspent tolv hunder i fullt driv over Rørosvidda.

Starten foregikk som vanlig med et stort publikum tilstede, og de fikk oppleve et utrolig hundeglam fra et par hundre veltrente trekkhunder som ivret av alle krefter etter å komme i gang. Allerede før midnatt vil de første kjørerne være fremme i Tufsingdalen, etter å ha kjørt over Rambergsjøen og Grådalsfjellene.

I Tufsingdalen blir det omstart i løpet av natten, før ferden går videre til Femundsenden, der de raskeste er på plass i morgentimene i dag. Deretter dreier sporet sørover fjellene mot Rendalen, før de så smått snur nordøstover i retning Røros igjen.

Dersom vær og føre holder seg så fint som det var i kveld, vil de beste trolig være fremme til målgang på Røros tidlig mandag morgen.

Fredag kveld går starten for Femund 400, med nærmere 80 påmeldte hundespann. De skal kjøre den såkalte kortløypa, på drøye 400 kilometer.

 
 
På forsiden nå