Dykkere deltar i søket

Ved 02-tiden natt til mandag var fortsatt store redningsmannskaper ute for å lete etter en mann i 60-årene som er savnet etter isfiske i Hessdalen i Holtålen kommune.

Saken oppdateres.

Klokken sju søndag morgen dro mannen ut på skitur. Etter planen skulle han isfiske på innsjøen Øyungen ikke langt fra Hessdalen, opplyser hovedredningssentralen for Sør-Norge.

Redningssentralen mottok melding om at mannen var savnet klokken 18.55.

– Vi antar at han planla å komme hjem før mørkets frembrudd, sier Nils Ole Sunde ved Redningssentralen.

Store styrker

Ved midnatt får adressa.no opplyst at politi, 40 frivillige fra Røde Kors, syv ekvipasjer fra Norske redningshunder, én hundeekvipasje fra politiet, et Sea King redningshelikopter og mannens familie i søket.

Operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Solfrid Lægdheim, sier mannen ble meldt savnet av ektefellen. Han er bosatt i Holtålen og er godt kjent i området.

- Vi fortsetter letingen med full styrke, sier hun til adressa.no klokken 21.25. Det er foreløpig ikke tatt stilling til hvor lenge søket skal pågå.

Dykkere deltar i saken

Hovedredningssentralen opplyste ved midnatt at det begynte å bli vanskelige leteforhold i Hessdalsfjellene.

- Det blåser friskt, og det er snøbyger. Det gjør det svært vanskelig å lete, også fra lufta, sier Ben Wikøren ved Hovedredningssentralen på Sola til adressa.no.

- Vet man omtrent hvor på Øyungen mannen skulle fiske?

- Det er funnet flere hull som er boret i isen, men om disse er etter den savnede eller noen andre er vanskelig å si. Det er også funnet ei igjenfrosset råk i isen. Vi har derfor dykkere fra brannvesenet i Trondheim på vei oppover. De vil ta hull på isen og gå ned i vannet. Det er ikke funnet noe særlig fotspor på isen, men det skal ikke være så mye snø på isen heller, opplyser Wikøren.

- Er det aktuelt å utvide leteområdet?

- Helikopteret har lett i et større område i tilfelle mannen har lagt ut på skitur, men det er så langt ikke gjort noen funn.

Like før klokken 02.00 opplyser redningslederen at helikoptermannskapet måtte gi seg for natten grunnet flytidsbestemmelsene, men at søket på bakken fortsetter for fullt.

 
 
På forsiden nå