Kombinasjonen av finværsdager, ferieslutt og Kystkulturdagene i Lysøysund er antagelig årsaken til at fergepassasjerer satt i en flere hundre meter lang bilkø ved fergeleiet på Rørvik søndag ettermiddag.

Kø siden halv fem

Ifølge adressa.nos reporter på stedet har Fosen Namsos Sjø tre ferger i skytteltrafikk mellom Rørvik og Flakk. De som har stått der lengst har sittet i kø i en og en halv time.

- Det har vært lang kø siden halv fem i ettermiddag. Da begynte det å renne på skikkelig, sier trafikkdirigent Arne Trøa i Fosen Namsos Sjø.

Ingen klager

Han har vært på jobb siden klokken 12, og forteller at køa toppet seg rundt klokken 19.30 i kveld.

Trøa har likevel ikke fått noen klager fra fergepassasjerene, og sier at folk oppfører seg greit. Trafikklysene på stedet er slått av, og Trøa har dirigert trafikken i hele ettermiddag for å hindre at noen sniker.

- Går bra med potetgull

Familien Finnset fra Byåsen kommer fra hytta i Råkvåg, og hadde ventet en time på fergen rundt klokken 21, uten at de klaget nevneverdig av den grunn.

- Det er lenge siden jeg har sett så lang kø, sier Svein Tore Finnset.

Familien setter pris på at det brukes tre ferger for øyeblikket.

- Ellers hadde vi måttet stå her betydelig lenger, sier Finnset.

Datter Kristine Finnset tar kølengden med stor ro.

- Det går bra å vente når vi har potetgull, sier hun.

Fergekøa strekker seg flere hundre meter bakover og ut i veien i Rørvik. Foto: Børge Sved
Arne Trøa har dirigert biler manuelt siden 12-tiden i dag. Klokken 19.30 toppet det seg, med bilkø flere hundre meter ut på veien. Foto: Børge Sved
Familien Finnset har stått en time i kø søndag kveld. Kristine i baksetet sier det går bra så lenge de har potetgull. Fra venstre Marianne Gjersvold, Kristine Finnset (midten bak), Svein Tore Finnset og Lisa Finnset (bak til høyre). Foto: Børge Sved