Klarte ikke å lette fra Ørlandet

Værgudene hindret personell fra Ørland hovedflystasjon som skal delta i den militære operasjonen mot Libya.

Saken oppdateres.

Personell tilknyttet overvåkningsfly og F-16 skulle i dag ha tatt av fra Ørland hovedflystasjon med destinasjon Middelhavet, men det satte værgudene en effektiv stopper for. Derfor ble personell transportert i busser og biler fra Ørlandet til Værnes, der flyene klarte å lande.

To fly

I dag skulle først et transportfly, så litt senere et Hercules-fly, ha tatt av fra Ørland hovedflystasjon. De skulle tatt med seg både personell som skal understøtte flyovervåkning av situasjonen i Libya, samt personell som skal understøtte F-16-flyene.

Uvanlig situasjon

– Det er en litt uvanlig situasjon, dette er vanligvis ikke et problem, sier presseoffiser Morten Rosenlund til adressa.no

Rundt 30 personer fra Ørlandet som er tilknyttet Awacs-flyene samt flere teknikere og annet personell som er tilknyttet F-16-flyene er nå enten på vei til Værnes eller på vei videre sørover med fly fra Værnes.

Godt trent

Luftvingsjef Tom Guttormsen var på Ørland hovedflystasjon i går da mannskapet forlot området.

– Vi er trent for dette og godt forberedt. Likevel er det en ekstra utfordring når alt skjer på så kort varsel, sier han.

Søndag kveld dro tre jagerfly fra Ørlandet til Bodø. Derfra dro de videre sørover tidligere i dag.

 
På forsiden nå