Fire skiløpere måtte berges

Fire skiløpere måtte i formiddag hentes ned fra Sylane etter at de gikk seg fast i overvann ved Essandsjøen i Tydal.

Saken oppdateres.

Alle fire kom seg opp av det iskalde vannet på egen hånd. En annen i turfølget tok seg frem til turistforeningens hytte Storerikvollen som ligger i nærheten. Der var det en fra Norsk Folkehjelp som fikk varslet fra om hendelsen. Norsk Folkehjelp rykket ut med mannskaper for å berge skiløperne.

- Vannet sto opp til halsen på dem, sier Astrid Metlid, operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Mistet utstyr

Hendelsen ble varslet ved 10.30-tiden søndag formiddag.

De fire som ble hentet var både våte og kalde etter å ha havnet i det iskalde vannet. De ble alle fraktet til Storerikvollen som er betjent nå i påska. Deretter ble hele turfølget på sju fraktet til Sylstasjonen i Sverige.

- De skal ha mistet en del utstyr i vannet, og Norsk Folkehjelp bistod dem i å hente opp dette, forteller Metlid.

Ifølge politiet skal de fire skiløperne være fra Stockholmsområdet og i 50 - 60-årene.

Advarer påsketuristene

Norsk Folkehjelp advarer nå påsketuristene om mye overvann i fjellet.

- Store nedbørsmengder i form av regn før påske har gjort at det er mye overvann på islagte myrer, bekker og vann. Dette skaper skumle forhold i fjellet. Folk som ferdes i fjellet må være oppmerksom og unngå islagte myrer, bekker og vann sier Trond Helge Rønning i Norsk Folkehjelp Tydal.

På forsiden nå