«NTNU-Gjøvik» øker sterkt

Søkningen til ingeniørstudiet ved Høgskolen i Gjøvik økte med 28,8 prosent etter at det ble klart at høyskolen fusjoneres med NTNU.

Vinner: Høgskolen i Gjøvik er blant de høyskolene som øker mest i landet. 

Saken oppdateres.

Mens ingeniørstudiet nasjonalt opplever en tilbakegang på nesten to prosent, noterer Høgskolen i Gjøvik seg for en fremgang på 28,2 prosent.

–Vi håper det er en NTNU-effekt. I alle fall tror vi den vil komme på sikt, sier Gjøvik-rektor Jørn Wroldsen. Rektoren uttaler seg forsiktig, men røper at det er kjøpt inn rikelig med kake for å feire.

Les også: Hist-rektor skal lede fusjonen

Flinkere studenter

Det Wroldsen er trygg på, er at nivået på studentene vil løftes. Den gode økningen i søkertallene betyr at kampen om å få en av de 1275 studieplassene blir skarpere.

–Dette vil ha en veldig gunstig effekt på kvaliteten på studentene, sier Wroldsen.

Les også: Ti ting du bør vite om fusjoner

Bra for sykepleie

Noen voldsom NTNU-effekt er det neppe snakk om. Ingeniørstudiet økte nesten like mye i fjor (26 prosent). Bachelorstudiet i informasjonssikkerhet økte faktisk mer i fjor (40 prosent) enn i år (18 prosent). Masterstudiet i informasjonssikkerhet økte imidlertid betydelig, fra 31 prosent til 82 prosent.

NTNU-rektor Gunnar Bovim har spesielt fremhevet informasjonssikkerhetsstudiet ved Høgskolen i Gjøvik som et attraktivt miljø for NTNU. Masterstudiet har 30 studieplasser.

Teknologi er ikke alene om medgangen. Sykepleiestudiet ved HIG har en kraftig vekst med 25 prosent flere søkere.

Les også: Fusjonerer for å bli fremragende sammen

Vekst i mange år

Årsaken til at Gjøvik-rektoren ikke tar helt av over søkertallene, er at han er godt vant. Høgskolen har seilt i medvind med økende søkertall i 10 år på rad. Årets vekst kommer ikke høyere enn på fjerdeplass for de ti siste årene. Størst var økningen i 2012 med 24,4 prosent. Sammenlignet med de andre ikke-spesialiserte institusjonene, er det bare Høgskolen i Harstad, Høgskolen i Sogn og Fjordane og Universitetet i Nordland som har sterkere prosentvis søkervekst.

Les også: Fusjon uten fundament

Oppover: Gjøvik-rektor gleder seg over flotte søkertall, men er usikker på om det er en klar NTNU-effekt. 

Oppover: Gjøvik-rektor gleder seg over flotte søkertall, men er usikker på om det er en klar NTNU-effekt. 

På forsiden nå