170 personer leter etter dement mann

Vil søke med full styrke både fredag og lørdag etter 70-åringen som er savnet på Berkåk.

120 personer fra Heimevernet leter fredag etter mannen som er savnet på Berkåk. 

Saken oppdateres.

- Vi er positive og optimistiske, sier innsatsleder Erik Bang Danielsen fra Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen fredag formiddag.

Det var onsdag ettermiddag at en 70 år gammel dement mann ble meldt savnet fra Rennebu helsesenter. Han hadde da vært borte siden klokken 16.00.

Letemannskapenes hovedfokus fredag er finsøk, nærmest etter manngard-prinsippet, ut i fra siste observasjon av savnede. Det vil si i nordenden av Buvatnet, der han sist ble sett onsdag ved 17-tiden. Innset-sporet har letemannskapene nå gått bort fra.

100 heimevernssoldater

- Nord for Berkåk er prioritert område nå - og vi vil vurdere fortløpende å utvide denne sektoren. Parallelt går helikoptersøket på et større område i åpent lende nord for Berkåk, nærmere bestemt østover mot Svartåsen og nordvestover, sier Bang Danielsen.

Han har fått tilgang på 120 personer fra Heimevernet, elleve fra Sivilforsvaret, 15 fra Røde Kors samt tre ekvipasjer fra Norske redningshunder. I tillegg er Sea-King redningshelikopter i lufta. En hundepatrulje fra politiet er også på vei.

- Det er krevende å søke i kratt og kjerr. Vi vil utvide området etter hvert. Vi har de ressursene vi trenger og vi regner  med flere fra Røde Kors utover dagen. Vi har god bistand fra Røde Kors hjelpekorps fra flere kommuner i Trøndelag, Møre og Romsdal og Hedmark.

Søket vil fortsette med full styrke både fredag og lørdag.

Gode leteforhold

Leteforholdene er også fredag gode med pent vær.

- Det er, og har vært, gode temperaturer, noe som ikke minst er viktig med tanke på den savnede. Vi er positive og optimistiske, sier Bang Danielsen.

Mannen var iført en svart fleecejakke, mørk genser, svart joggebukse og joggesko da han sist ble sett. Han er 185 cm høy og har gyngende gange.

- Savnede er kjent for å operere i nærheten av vei, kjerrevei eller sti. Han er ikke kjent for å gå ut i terrenget. Derfor ber vi folk som er rundt Berkåk om å ha øynene med seg - og følge med. Ser du noen som kan samsvare med beskrivelsen, så ta kontakt med politiet.

- Vår hovedteori er at han er rundt Berkåk. Han er ikke kjent for å dra på haiketurer. Han er glad i å gå i nærområdet, og har ingen grunn til å tro at han har tatt seg langt avgårde.

Den demente mannen i 70-årene har et begrenset språk, og greier ikke å gjøre rede for seg. Han har vært savnet tidligere, men da greid å komme til rette selv.

Søkte med politihelikopter

Natt til fredag ble politihelikopteret rekvirert fra Oslo. De var ifølge operasjonsleder Bjørn Handegard i søk frem til klokken 03.00 da det måtte returnere til Oslo. Politiet undersøker tips som kommer inn, men foreløpig har ikke det gitt konkrete resultat.

- Jeg har veldig god tro på at vi finner ham. Vi går ufortrødent videre, sa innsatsleder Roger Mogstad torsdag kveld.

Politiet har også hatt god dialog med pårørende og sjekker adresser som er relevante med tanke på den savnedes bakgrunn.

Tidligere torsdag fikk politiet inn tips om mulig observasjon av mannen.

- Vi fikk inn tips om at en mann som kan passe til beskrivelsen er sett ved Innset ved 09.00-tiden torsdag morgen. Vi sjekker dette opp nå, sa operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Bernt Tiller til Adresseavisen ved 11-tiden.

Men dette tipset har politiet nå altså gått vekk fra.

Flere hunder i søk

Operativ leder Kjell Arne Stene ved Norske redningshunder forteller torsdag ettermiddag at de har om lag fem ekvipasjer i søk.

- Vi prøver å dekke et stort område. Det er gode leteforhold så lenge været holder seg slik. Men vi må ta hensyn til varmen. Det er en påkjenning for hundene å bedrive søk når det er nesten 30 varmegrader, sier han.

Ring politiet på 02800 dersom du har informasjon om saken.

Innsatsleder Erik Bang Danielsen fra Sør-Trøndelag politidistrikt sier til Adresseavisen at de har godt håp om å finne mannen. 
    
      (Foto: Tommy Fossum)

Innsatsleder Erik Bang Danielsen fra Sør-Trøndelag politidistrikt sier til Adresseavisen at de har godt håp om å finne mannen.  Foto: Tommy Fossum

ATV-er blir brukt i letingen. De skal fortsette søk utover dagen. 
    
      (Foto: LUDVIG KILLINGBERG)

ATV-er blir brukt i letingen. De skal fortsette søk utover dagen.  Foto: LUDVIG KILLINGBERG

Det var store letemannskap som deltok i søket etter den savnede 70-åringen på Berkåk.  
    
      (Foto: ludvig killingberg)

Det var store letemannskap som deltok i søket etter den savnede 70-åringen på Berkåk.   Foto: ludvig killingberg

Flere instanser er med i letingen etter 70-åringen som forsvant fra Rennebu helsehus onsdag. 
    
      (Foto: Leserfoto)

Flere instanser er med i letingen etter 70-åringen som forsvant fra Rennebu helsehus onsdag.  Foto: Leserfoto

Hundefører Wenche Nilsen fra Norske Redningshunder deltar i letingen etter den savnede mannen.  
    
      (Foto: norske redningshunder)

Hundefører Wenche Nilsen fra Norske Redningshunder deltar i letingen etter den savnede mannen.   Foto: norske redningshunder

På forsiden nå