MC-fører i vill ferd sørover på E6 ble stoppet på et jorde ved fv 30

Ble stoppet etter lengre etterfølgelse.

Saken oppdateres.

Klokken 00.15 natt til lørdag fattet politiet interesse for en motorsyklist ved Klett sør for Trondheim. Patruljen kjørte etter og observerte kjøringen langs E6 som inneholdt kjøring i for høy hastighet og flere stygge forbikjøringer.

- Etter å ha observert motorsyklisten litt satte patruljen på signal for å stoppe føreren. Det ønsket han imidlertid ikke, og økte hastigheten, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Høy hastighet

En patrulje på Ler satte da opp en stopp-post, men også denne ble passert av motorsyklisten. For politiet sin del gikk jakten da over i en etterfølgelse.

- Da ligger vi et stykke bak og observerer kjøringen. Det gikk i alt for høy hastighet gjennom både 50-, 60-, 80- og 90-soner, sier Lægdheim.

Motorsyklisten tok så av på fylkesvei 30 mot Røros. Et stykke oppi dalen kjørte han så av på en liten grusvei, og endte opp på et jorde.

- Målet var nok å komme seg opp på en vei igjen, men jordet var dårlig kjørbart og han måtte forlatte sykkelen. Han ble så stanset til fots av en hundepatrulje, sier Lægdheim.

Siktet for flere forhold

Mannen i 30-årene ble pågrepet like øst for Kotsøy og sitter nå i arrest. Han er siktet for en rekke trafikkforhold, ruskjøring, besittelse av kniv og for kjøring med falske skilt.

- Det oppsto ingen skader som følge av kjøringen og etterfølgelsen, og for oss var det tvingende nødvendig å stanse kjøringen, oppsummerer Lægdheim.

På forsiden nå