Stor giverglede for regnskogen

–Det var ei dame som ga tusen kroner, sier bøssebærer Emil Hilmarsen (10) og gir pengene han og HannahTyvold (10) har samlet inn til tv-aksjonen og Regnskogfondet til ordfører Rita Ottervik.

Gjorde en innsats: Emil Hilmarson gikk med bøsse sammen med mor Maja Hilmarson og venninne HannahTyvold. Ordfører Rita Ottervik tok imot pengene de samlet inn.  

Saken oppdateres.

Søndag ble det ringt på de fleste dører.

TV-aksjonen 2015 går til Regnskogfondet, og klokken 22.30 søndagskveld hadde det kommet inn 112 millioner kroner fra hele landet. I snitt har enhver trondhjemmer gitt 19,61 kroner.

Det mens tv-aksjonen koster 38 millioner

På Dalgård skole på Byåsen var ordfører Rita Ottervik (Ap) blant dem som sendte bøssebærere ut, og etterpå tok imot dem igjen med en stor takk og diplom.

–Dette er nabolaget mitt og jeg har deltatt for tv-aksjonen her på Dalgård i mer enn ti år. Vi sendte ut 32 bøsser og rundt 70 personer herfra, det er fint å se at så mange ønsker å delta. Det er også fint å se givergleden og i år er det jo et veldig aktuelt tema, sier Ottervik.

Stor giverglede

Emil Hilmarsen og Hannah Tyvold var de første som kom inn igjen etter en runde med bøssen. Det var to svært fornøyde 10-åringer som sammen med Emils mor, Maja Hilmarsen, leverte en bøsse som mange hadde puttet penger i.

–Det var ei dame som ga tusen kroner. Tenk, hun puttet oppi to femhundrelapper, roper Emil allerede i det han kommer inn døra. De to femteklassingene kan fortelle om stor giverglede.

–Vi ringte på hos veldig mange, og alle ga penger. Det var faktisk bare ei som ikke ga, men hun beklaget at hun ikke hadde penger i huset, forklarer Hannah før Emil bryter inn:

–Vet du, at hvert tredje sekund forsvinner det en fotballbane med regnskog. Bare mens dere har pratet nå har det sikkert forsvunnet regnskog på størrelse med mer enn 50 fotballbaner, sier Emil.

Hannah og Emil var ikke alene om å gå, til sammen delto 100.000 bøssebærere.

Fin søndagstur

Femteklassingene har lært mye om regnskogen i forkant av årets tv-aksjon.

–Regnskogen er svært viktig, både for alle menneskene og dyrene som bor der og hele jordas klima, sier Hannah og Emil som begge er glade over å få delta som bøssebærere.

–Det var fint å få være med, vi føler at vi gjør noe viktig. Og så tok vi med hunden Lea også, slik ble det en fin tur i tillegg, sier vennene.

Rause nordtrøndere

Det var ikke bare på Byåsen det var stor giverglede i går.

–Vi er strålende fornøyd. Jeg har fått pratet med alle områdelederne og alle er overveldet over det store ønsket om å bidra, sier byaksjonsleder i Trondheim Sarah Føreland. Hun tror ikke RBK-kampen i går kveld ga mindre penger i bøssene. Snarere tvert imot.

–Vi fikk vist budskapet vårt på storskjermer inne på stadion, med beskjed om at det gikk an å gi på sms, sier Føreland.

Sør innsamlingsaksjonen fryktet Sarah Føreland at tv-aksjonen ville merke flykningekrisen.

Klokken 22.30 søndag kveld viste tallene at en gjennomsnittlig sørtrønder har gitt 21,81 kroner, mens nordtrønderne er litt rausere, her er snittet på 22,88 kroner. Landsgjennomsnittet er på 20,75 kroner.

Fikk diplom: Emil Hilmarsen og Hannah Tyvold fikk diplom på at de deltok som bøssebærere under årets TV-aksjon. 

Fikk diplom: Emil Hilmarsen og Hannah Tyvold fikk diplom på at de deltok som bøssebærere under årets TV-aksjon. 

På forsiden nå