Få kjenner denne «hemmeligheten»

Kan gjøre bussturen din langt mer behagelig.

Den lille spaken, som ligger like ved den man justerer vinkelen på seteryggen med, utvider mellomrommet mellom buss-setene med flere centimeter.  Foto: Audun Hageskal

Saken oppdateres.

Vinteren kommer stadig nærmere, og behovet for mer klær melder seg sammen med lavere temperaturer.

Reiser du med buss kan turen fort bli både trang og ukomfortabel når passasjerer med store vinterjakker fyller bussen. Det problemet finnes det imidlertid en enkel, men kanskje lite kjent løsning på.

- Inntrykket er at det er få passasjerer som benytter seg av denne funksjonen, forteller avdelingsleder i Boreal som kjører ruter for AtB i Midt-Norge, Martin Reberg.

Flere centimeter bedre plass

Funksjonen han snakker om, er en liten spake like ved den man benytter for å stille vinkelen på seteryggen.

Ved å løfte opp denne på setet ved midtgangen, kan man ved et enkelt dytt utvide mellomrommet mellom ditt og sidemannens sete med mellom fem og seks centimeter i bredden.

- Funksjonen er ment for å gjøre reisen mer komfortabel, særlig på lengre reiser. Bussene som kjører rute 310 (Stjørdal-Fannrem), 320 (Trondheim-Frøya) og 340 (Trondheim-Røros) har alle slike seter, sier Reberg.

Ingen flere hemmeligheter

Bussene på rutene ble satt inn allerede i 2013, da Boreal tok over rutene. Men fremdeles kan det altså virke som det er få som kjenner til den godt bevarte «hemmeligheten».

Reberg tror imidlertid ikke det er flere skjulte triks som kan hjelpe busspassasjerer som synes det er litt trangt om bord.

- Jeg tror ikke det er andre hemmelige funksjoner som folk kanskje ikke har oppdaget. Det må være justeringen av seteryggen frem og tilbake, men den tror jeg de fleste har god kontroll på fra før, sier han.

På forsiden nå