Begge barna ble innlagt på sykehus med kraftig diaré. De skal nå være hjemme og i bedring.

- Barna har fått påvist ulike varianter av E.coli, og det er truffet ulike tiltak. Både kommunelegen og Mattilsynet er koblet inn, sier enhetsleder Kristin Broholm ved Evjen barnehage til adressa.no.

Det var Avisa Sør-Trøndelag som først omtalte saken tirsdag kveld.

Leter etter smitte

Ifølge Broholm vet man ikke hva som har vært smittekilden. Dette undersøkes av Mattilsynet.

Selv om to barn har fått påvist E.coli-varianter har det ikke vært aktuelt å stenge barnehagen forteller Broholm. Barnehagens ansatte har nå et ekstra fokus på renhold og hygiene. Alle leker er grundig vasket, og barna er mye ute.

- Vi har tatt de forholdsreglene vi kan ta nå slik at ikke smitten skal spre seg videre, sier hun.

Kartlegger smitte

Onsdag kveld er foreldrene innkalt til et foreldremøte. Der vil kommunelegen informere og svare på spørsmål. Det vil i tillegg bli delt ut prøvesett slik at foreldre kan ta avføringsprøver av barn som viser symptomer. Ifølge Broholm har flere unger hatt omgangssjuke den siste tiden.

- Det er viktig å få gjort en kartlegging, sier Broholm.

De to barna skal være smittet av bakteriene EHEC og EPEC. EHEC fører til diaré, enkelte ganger med blod. Ved EHEC-smitte må barnet levere fem negative avføringsprøver før det kan komme tilbake i barnehagen. EPEC-smitte kan gi kraftig diaré. Barnet som er rammet av den kan imidlertid komme tilbake til barnehagen etter å ha vært symptomfri i 48 timer.

Evjen barnehage har åtte avdelinger med tilbud til barn fra 0 til 6 år. I avdelingen hvor det er påvist smitte i to av barna er det totalt 14 barn, skriver Avisa Sør-Trøndelag.