Det nye verftet etter konkursen i i Noryards Fosen sikret i forrige uke seg en kontrakt med Hurtigruten for å bygge om fem skip. Søndag kveld kom det første skipet til det nye verftet. Passasjerferja kom fra Landskrona i Sverige til verftet på Kvithyll i Rissa.

- Skipet er på plass. Nå skal vi ordne alt i stand slik at arbeidet med å rive ut inventar starter over helga, sier Reidar Gullesen som var personalsjef ved det gamle verftet. Han er fortsatt usikker på hva det nye tittelen hans vil bli i den nye jobben, men er glad for at arbeidet nå kan starte opp igjen.

- I natt skal det gjøres en del vibrasjons- og støymålinger. På tirsdag skal vi kjøre skipet inn i dokk, og starte riggingen. Skipet, som etter ombyggingen skal hete «Spitsbergen» må ha mer isolasjon og ny innredning. Det skal jo opp i Nordishavet, og da holder det ikke med tre centimeter isolasjon. Skal passasjerene få det varmt må vi nok inn med 15 centimeter, sier Gullesen.

Han sier arbeidet vil starte litt forsiktig, men regner med at det går for fullt ved det nye verftet i Rissa i løpet av uka. Gullesen sier arbeidet med dette skipet vil pågå frem til slutten av april.

LES OGSÅ (PLUSS): Hadde ikke det billigste tilbudet