Skipet er på plass i Rissa

Passasjerferja «Norway Explorer» klappet søndag kveld til kai på Fosen Yard. Til uka starter arbeidet med å bygge om skipet for Hurtigruten.

Bygges om: Det første skipet som skal bygges om for Hurtigruten er på plass på verftet på Kvithyll. Til uka starter jobben. 

Saken oppdateres.

Det nye verftet etter konkursen i i Noryards Fosen sikret i forrige uke seg en kontrakt med Hurtigruten for å bygge om fem skip. Søndag kveld kom det første skipet til det nye verftet. Passasjerferja kom fra Landskrona i Sverige til verftet på Kvithyll i Rissa.

LES OGSÅ: Det første skipet kommer søndag

- Skipet er på plass. Nå skal vi ordne alt i stand slik at arbeidet med å rive ut inventar starter over helga, sier Reidar Gullesen som var personalsjef ved det gamle verftet. Han er fortsatt usikker på hva det nye tittelen hans vil bli i den nye jobben, men er glad for at arbeidet nå kan starte opp igjen.

- I natt skal det gjøres en del vibrasjons- og støymålinger. På tirsdag skal vi kjøre skipet inn i dokk, og starte riggingen. Skipet, som etter ombyggingen skal hete «Spitsbergen» må ha mer isolasjon og ny innredning. Det skal jo opp i Nordishavet, og da holder det ikke med tre centimeter isolasjon. Skal passasjerene få det varmt må vi nok inn med 15 centimeter, sier Gullesen.

LES OGSÅ: Hurtigruten gir storoppdrag til verftet i Rissa

Han sier arbeidet vil starte litt forsiktig, men regner med at det går for fullt ved det nye verftet i Rissa i løpet av uka. Gullesen sier arbeidet med dette skipet vil pågå frem til slutten av april.

LES OGSÅ (PLUSS): Hadde ikke det billigste tilbudet

På forsiden nå