Bilen med to tenåringer traff autovernet i en høyresving, rullet nedover en 40 meters skrent, og landet på toglinja. Der ble bilen påkjørt av toget, og havnet i sjøen. Denne dramatiske ulykken inntraff ved fylkesvei 950 i Hommelvik sent mandag kveld.

SE INTERAKTIV GRAFIKK: Slik var den dramatiske ferden til havbunnen

Brukte kran på katamaran

Daglig leder Rune Kunzmann ved Trondheim sjø service forteller at de brukte 7,5 time på å få gjennomført hele bergingsaksjonen av bilvraket.

- Bilvraket ble funnet på 27 meters dyp. Vi har en stor arbeidskatamaran med kran som vi kjørte ut til ulykkesstedet. Dykkerne hoppet uti, og fikk festet bilen til krana, sier Kunzmann til Adresseavisen.

Bilen ble heist på båtdekket og kjørt til Djupvasskaia i Hommelvik hvor den ble tatt imot av Metallco Trondheim AS.

- Oppdraget gikk greit for vår del. Det var stille og fint på sjøen, sier han.

Brannvesenet bisto med ekkolodd, og det var også mulig å se noen dieselflekker som indikerte hvor bilen befant seg.

Vår fotograf har filmet ulykkesstedet med drone. Se hvor bilen fløy over autovernet og landet på toglinjen her

Ingen personskader

Kunzmann anslår at de var ferdig i 15-tida tirsdag ettermiddag. Det var et tremannsteam bestående av dykkere som dro ut for å gjennomføre bergingen.

- Dette er et ganske vanlig oppdrag for oss, men det er jo ofte i forbindelse med forsikringsselskap. Vi har også bistått i Renere havn-prosjektet det siste året, opplyser Kunzmann.

Gutten på 17 år, som kjørte bilen, fikk bare noen små kuttskader etter ulykken. Passasjeren i bilen, en 16 år gammel jente, fikk ingen fysiske skader. De to kom seg ut av bilen like før toget kom.

Vil bli avhørt

Tirsdag kveld kan etterforskningsleder Eivind Guldseth ved Malvik lensmannskontor opplyse at bilvraket er sikret.

- Vi har fått tatt en rask titt på bilen. Vi skal gå i dialog med krimteknikerne, og finne ut om det er aktuelt med full undersøkelse av bilen, sier han.

I morgen vil det trolig bli formelle avhør av de to involverte ungdommene.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.