Stenger barnehageavdeling etter E.coli

Åtte barn er smittet av E.coli-bakterie i Evjen barnehage i Orkdal.

En avdeling blir i dag stengt ved Evjen barnehage etter E.coli-smitte.  Foto: JANNE SOLEMSLØKK

Saken oppdateres.

Kommunelegen i Orkdal har nå bestemt at en avdeling i Evjen barnehage skal stenges, skriver avisa Sør-Trøndelag.

Bakgrunnen er at to barn tidlig i november fikk påvist E.coli-bakteriene EHEC og EPEC. Barna ble en periode innlagt ved sykehus for behandling.

Dette førte til at alle foreldre med barn på samme avdeling, ble bedt om å ta avføringsprøver av både barnehagebarn og deres søsken.

Mandag kom de første resultatene av avføringsprøvene: Ifølge kommunelegen har sju av åtte prøver slått  positivt  ut på bakterien EHEC.

Dermed har i alt åtte barn ved barnehagen samt et søsken, nå fått påvist E.coli-bakterie.

LES OGSÅ: Liten jente smittet av E.coli

Småbarn

- Kommunelegen har anbefalt oss å stenge denne avdelingen. Vi forholder oss selvfølgelig til disse rådene, sier Kristin Broholm, enhetsleder ved Evjen barnehage til Adresseavisen.

Småbarnsvdelingen som blir stengt i dag har i alt 14 barn, og dette er ettåringer og toåringer.

Barnehagen hadde mandag møte med kommunehelsesøster, og sendte deretter ut mail til alle de berørte foreldrene.

- Dette er selvfølgelig ikke noen god situasjon. Vi ønsker friske barn i barnehagen. Dette er en sak vi tar på fullt alvor, sier Broholm.

De to barna som ble innlagt på sykehus, er nå hjemme igjen og på bedringens vei. Såvidt Broholm kjenner til, er ingen av de andre barna blitt alvorlig syke.

Symptomer hos barna som er smittet av EHEC og EPEC er mageproblemer med diaré.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

Leter etter smittekilde

 Evjen barnehage har i alt åtte avdelinger, fordelt på tre ulike hus. Barnehagedriften går som normalt ved de andre avdelingene.

Ifølge barnehagens hjemmeside jobber Mattilsynet nå med å finne smittekilden.

- Vi har fått opplyst at det mest sannsynlig ikke er smitte fra katter eller hunder, og dermed heller ikke smitte fra barnehagens sandkasser. Det er derfor andre smittekilder, skriver barnehagen på sine hjemmesider.

Ifølge Broholm har de hatt utvidet renhold ved den aktuelle avdelingen etter at smitten ble påvist. Når barnehagen nå er stengt, vil det igjen bli foretatt grundig renhold.

- Hvor lenge vil avdelingen være stengt?

- Vi vil følge de rådene vi får fra kommunelegen. Vi vil få flere prøveresultater i dagene som kommer, og dette blir avgjørende, påpeker Broholm.


På forsiden nå