Den alvorlige voldsepisoden skjedde i Melhus i løpet av natt til søndag.

- Vi ble varslet av legevakta ved St. Olavs Hospital. Det er brukt kniv og utdelt slag og spark. Mannen er utenfor livsfare, men det kunne gått verre, sier opera-sjonsleder Rune Brandmo i Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Den skadde mannen er 36 år, fra Polen og har status som alvorlig skadd. Han skal ha blitt kjørt til legevakta.

Kjenner ikke motivet

Hele søndag jobbet kriminalteknikere fra politiet ved et privathus i Melhus. Knivstikkingen skal enten ha skjedd inne i huset, eller utenfor. Totalt er fem personer innbrakt og siktet. Blant de fem skal det være både menn og kvinner.

Søndag kveld ønsker politiet ikke å gå ut med flere detaljer om hendelsen.

- Vi har jobbet med avhør av personene hele søndag. Det har tatt lenger tid enn vanlig, blant annet fordi vi har måttet hente inn tolk til avhørene, sier krimvaktleder Are Løw-Ovesen.

- Vet dere hvilken relasjon det er mellom den skadde og de siktede?

- Det jobber vi med å få en oversikt over. På nåværende tidspunkt ønsker vi ikke å gå ut med mer informasjon om dette, sier Løw-Ovesen.

- Vet dere noe om motivet for knivstikkingen og volden?

- Det er noe vi jobber med å finne ut av, sier Løw-Ovesen.

Det er ikke kjent hvilken nasjonalitet de innbrakte har. Krimvaktlederen regner med at krimteknikerne fortsetter arbeidet på åstedet mandag.

Leter etter motiv

Flere av de siktede skal ha oppgitt feil informasjon til politiet.

- Vi kjenner ikke motivet for hendelsen, uttalte etterforsk-ningsleder Grete Fossum søndag formiddag. Søndag kveld ønsker ikke Løw-Ovesen å gi noen detaljer om eventuelt motiv av hensyn til etterforskningen.

Saken har fått høyeste prioritet hos politiet, som har brukt store ressurser for å klarlegge omstendighetene søndag.

Løw-Ovesen sier at politiet har fått inn en del nye opplys-ninger i løpet av søndagen, men ønsker å komme i kontakt med vitner som kan ha kjennskap til det som har skjedd. Vitner som kan ha sett eller hørt noe, bes om å ta kontakt med politiet på telefon 73 89 90 90.