Sør-Trøndelag politidistrikt fikk mandag kveld flere meldinger om asylsøkere som gikk langs E6, like ved Stav hotel.

Hotellet brukes for tiden som akuttmottak for asylsøkere, og politiet rykket mandag ut for å informere om hvor farlig det er å ferdes langs motorveien.

Tirsdag var også Røde Kors på plass ved mottaket.

Delte ut reflekser

- Da vi hørte om meldingene som politiet hadde fått, kastet vi oss rundt. I dag har vi delt ut reflekser til alle beboerne. Dette er viktig og kan redde liv, forteller daglig leder i Sør-Trøndelag Røde Kors, Marita Hoel Fossen.

Ifølge Fossen er mange av beboerne ved akuttmottaket ikke vant til norske forhold, og har i tillegg lite kjennskap til bruk av refleks fra tidligere.

- Skal minne dem på det

- En del av dem lurte på hva det var for noe. I tillegg er de ikke vant til slike trafikkforhold som på E6. Vi vil derfor informere dem om trygge gåruter i området også, sier lederen.

Røde Kors har selv opplevd å få direkte henvendelser fra bilister som har sett asylsøkere gå langs E6 ved Stav hotel. Nå håper hun at det vil bli lenge til neste gang det oppstår trafikkfarlige situasjoner ved akuttmottaket.

- Vi skal ha flere aktiviteter ved mottaket, og kommer til å minne de som bor der på at de må bruke refleksen, forteller Fossen.

Daglig leder i Sør-Trøndelag Røde Kors, Marita Hoel Fossen, sier refleksene kan redde liv. Foto: Røde Kors