- Ingen grunn til å avlyse Fosen-utbyggingen

Stortingsrepresentantene Linda Hofstad Helleland (H) og Frank Jenssen (H) mener det ikke er grunn til å utsette vindkraftutbyggingen på Fosen.

Høyre-duoen Linda H. Helleland og Frank Jenssen mener vindmølleutbyggingen på Fosen bør gjennomføres.  Foto: BÅRD OVE MOLBERG

Saken oppdateres.

Mandag kveld ble det klart at regjeringen og støttepartiene Venstre og KrF trekker tilbake halvparten av de ti milliardene Statkraft var lovet i ny egenkapital. Høyre-politikerne mener at det ikke bør stoppe prosjektet på Fosen.

- Vi mener at Statskraft absolutt bør ha penger til å finansiere vindkraftutbyggingen på Fosen. Det er ingen grunn til å avlyse Fosen-utbyggingen. Hvis Statskraft bruker endringene i statsbudsjettet som grunn for å utsette vindkraftutbyggingen, så må det ligge vikarierende argumenter til grunn. Hvis prosjektet er lønnsomt, så har Statskraft handlekraft, sier stortingsrepresentant Frank Jenssen (H).

LES OGSÅ: Trønderenergi: - Dette er dramatisk

- Ingen grunn til å utsette

Parlamentarisk leder i Sp, Marit Arnstad, har tidligere sagt til Adresseavisen at hun frykter at vindkraftutbyggingen ryker på grunn av at halvparten av egenkapitalen blir trekt tilbake. Helleland og Jenssen er uenig med Sp-toppen.

- Det ville styrket Trøndelags interesser dersom Marit Arnstad også snakket opp gode prosjekter, fremfor å bruke enhver anledning til å slå politisk mynt, sier stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland (H).

- Vi vet at Statskraft har vært lunken tidligere, men vi mener at endringene i statsbudsjettet ikke er noen grunn til å utsette prosjektet, fortsetter hun.

- Trenger tid

Statskraft har tidligere uttalt at de overrasket over endringen i budsjettet.

"Dette var overraskende for oss, og vi vil trenge litt tid på å konkludere hvilke investeringer som ikke vil kunne gjennomføres etter at egenkapitalen blir redusert med 5 mrd.", skrev Statkrafts styreleder Olav Fjell i en tekstmelding til Adresseavisen etter at endringene i budsjettet ble kjent.

På forsiden nå