Tirsdag møttes det nye styret til sitt første møte.

Det er blitt folksomt rundt bordet når NTNU holder styremøte. Det gamle styret med 11 medlemmer er forsterket med fire nye representanter. Ét styremedlem fra hver av de tre fusjonerende høyskolene, og en ekstern representant utpekt av Kunnskapsdepartementet.

2016 blir et overgangsår i fusjonsprosessen og det nåværende styret skal bare sitte frem til 2017. Da blir det nytt valg i det samlede NTNU og tallet på representanter faller tilbake på elleve igjen.

Én til hver

De nye medlemmet fra Høgskolen i Gjøvik er førsteamanuensis Dag Waaler. Han er valgt inn som fast medlem i NTNU-styret for de vitenskapelige tilsatte. Fra Høgskolen i Ålesund er Dennis Bogen ny representant for studentene og Høgskolen i Sør-Trøndelag har fått inn Kjersti Møller, valgt av det teknisk-administrative personalet.

Her kan du se NTNUs fusjonssider

Sunnmøre-seier

Sunnmøringene har fått best uttelling blant de nye medlemmene i styret etter at Kunnskapsdepartementet har utpekt Espen Remme fra Ålesund som ekstern representant. Remme ble i sommer ansatt som administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal.

Hans vararepresentant er Astrid Eidsvik. Hun vakte stor oppmerksomhet da hun trakk seg fra stillingen som sjef for Helse Møre og Romsdal under lokaliseringsstriden for nytt sykehus i fylket. Eidsvik er i dag rådmann i Ålesund kommune.

Ny fra Gjøvik: Dag Waaler fra Høgskolen i Gjøvik er ny representant for de vitenskapelig ansatte i det nye utvidete NTNU-styret. På bildet er han mellom førstekonsulent Beate Reinertsen og professor Helge Holden. Foto: Nils H. Toldnes