Dette er Trøndelags mest populære hundenavn

Store forskjeller på nord og sør.

Mens Kira topper lista i Sør-Trøndelag, er Bella det mest populære hundenavnet i Nord-Trøndelag ifølge If.  Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Saken oppdateres.

Å gi familiens nyfødte et navn, kan være en krevende oppgave for mange. Men å gi kjæledyret navn, er heller ikke alltid noen lett oppgave.

Men er du på utkikk etter et populært navn til familiens nye kjæledegge, har forsikringsselskapet If nå gjort jobben enklere for deg.

Analytikeren lekte seg

Selskapet har samlet inn navnene på samtlige 20 000 hunder som er registrert med forsikring hos If, og fordelt dem fylkesvis. Og det er store forskjeller på hva folk i Nord- og Sør-Trøndelag foretrekker som navn på sine pelskledde.

LES OGSÅ: Hund stengte Viggjatunnelen i nær én time

Det var NRK som først omtalte navnelista.

- Det startet med at en av våre analytikere lekte seg litt. Egentlig skulle vi lage en topp 10-liste for landet. Men så fant vi ut at vi kunne gjøre litt mer ut av det, forteller kommunikasjonsrådgiver i If, Sigmund Clementz.

Spion- eller pirathund

Totalt består navnebasen av mer enn 5000 hundenavn. Og kanskje lar du deg friste av alternativer som Ranja Aurora, Harry The Gangs og Endelausmarkas neste gang du skal ha hund.

LES OGSÅ: Hund skremte innbruddstyv på Snåsa

Eller hva med noe litt mer kjendispreget? Hanna Montana, Jack Sparrow og James Bond er alle på lista.

- Jeg vet også eksempler på folk som har kalt hunden sin taxi. Det kan jo se noe spesielt ut å gå rundt i skogen og rope på den, sier Clementz.

Kira og Bella på topp

Kommunikasjonsrådgiveren forteller at man finner hunder oppkalt etter både band, skuespillere og sanger på den komplette lista.

LES OGSÅ: Lar du hunden slikke deg i fjeset?

Toppen for Trøndelags-fylkene preges likevel av helt andre og noe mer tradisjonelle hundenavn.

For Sør-Trøndelag har følgende fem navn klatret til topps:

1) Kira

2) Mira

3) Bella

4) Dennis

5) Frida

På landsbasis er det Bella, Mira, Leo, Luna og Max som topper navnelista. Og nord-trønderne sverger i litt større grad til de nasjonale trendene enn sør-trønderne.

I Nord-Trøndelag topper nemlig disse navnene:

1) Bella

2) Leo

3) Mira

4) Max

5) Milo

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

På forsiden nå