Omkom i trafikkulykke i Snillfjord:

Fullsatt kirke tok farvel med Maja og Sigurd

Kjæresteparet Maja og Sigurd var uatskillelige. Lørdag ble de også begravet samtidig.

Kistene sto side om side i Sandstad kirke.  Foto: Pål Haugbro

Saken oppdateres.

Venner og familie tok lørdag farvel med Sigurd Sæther-Grøttebakk (18) og Maja Karina Mosand Ulvær (19) på Hitra. I en fullsatt Sandstad kirke mintes de det unge paret som brått ble revet bort i en trafikkulykke i Snillfjord.

- Noen dager forandres alt. Fredag 20. november var en slik dag, sa prest Torbjørn Olsen, som ledet begravelsen sammen med gravferdstaler Solveig Sandsør i Human-Etisk Forbund.

Side ved side

Ved inngangen til kirken sto blomster, lys og fotografier av paret. Inne i kirkerommet sto kistene side om side med blomsterhilsener på. På en storskjerm vistes flere bilder av paret.

- Maja og Sigurd var uatskillelige. Derfor følger vi de to sammen, hele veien til graven på Fillan, sa Sandsør.

Kjæresteparet bodde i Klæbu i sokkelleiligheten til Sigurds mor. De hadde begynt å spare til bolig, og fremtidsplanene var klare.

- Maja og Sigurd var utrolig nær og kjær. Det som var sikkert, var at de var alt for hverandre, og de var helt uatskillelige. Ingen skal heller skille de to nå, sa Sandsør.

Les også (Pluss): Akkurat nå er det støtten som holder oss oppe

Kreativ og engasjert

Maja ble beskrevet som en evnerik og kreativ jente som gikk sine egne veier. En jente med et stort engasjement, blant annet i Sosialistisk ungdom og en periode i Hitra ungdomsråd. En strikke-entusiast og lesehest med stor faglig interesse og kunnskap. 19-åringen, som studerte drama ved NTNU, var glad i å synge, deltok i lokalhistoriske spel og ble tidlig med i Strand skolekorps der hun spilte kornett. Foreldrene hadde kjørt henne på øving der i alle år, hver fredag klokken 18.

- Hun var fargerik, sterk, omtenksom og hun hadde svært høyt utviklet rettferdighetssans, sa Sandsør under begravelsesseremonien.

Forrige fredag omkom kjæresteparet på vei til julekonsert-øving med Strand skolekorps.

Lørdag ble de gravlagt på kirkegården på Fillan kirke, side ved side i hver sin kiste. Maja strikket kjærlighetsvotter; En felles vott med plass til to hender, og to singelvotter til den andre hånda. Paret ble begravet med hver sin singelvott på hånda.

Les også: Kjørte bilkortesje for å hedre Sigurd og Maja

- Hvil i fred

Sigurd ble beskrevet som en aktiv gutt som raskt fant musikken og sin plass bak trommesettet. Han spilte i et band og to korps: Ett i Hitra og ett i Klæbu. 18-åringen trivdes også med å mekke og skru, og kjøre moped - og ble beskrevet som en omsorgsfull ung mann.

- Sigurd var Sigurd, sa prest Torbjørn Olsen.

- En nysgjerrig, modig og trygg ung mann. Ikke redd for hva andre tenkte eller trodde, men trygg i seg selv.

Thomas André Sandvik fra korpset ville også si noen ord om paret.

- Det siste Sigurd sa til korpset, var at i korpset er alle søsken. Dere hadde en spesiell plass i denne verden, som ingen andre kan fylle. Hvil i fred, Sigurd og Maja.

Sigurd Sæther-Grøttebakk og Maja Karina Mosand Ulvær var kjærester. Her fotografert i forkant av et ball ved NTNU.  

Sigurd Sæther-Grøttebakk og Maja Karina Mosand Ulvær var kjærester. Her fotografert i forkant av et ball ved NTNU.  

På forsiden nå