Over 400 abonnenter er uten strøm

Trønderenergi kan ikke love strømmen tilbake før på mandag.

Saken oppdateres.

Det er abonnenter på Hitra og i Osen som nå sitter i mørke.

- Vi har hatt 12-14 personer ute i arbeid på Hitra. De har jobbet 12-13 timer i uværet. Nå er de nødt til å få hvile, sier Tore Wuttudal, kommunikasjonsrådgiver i Trønderenergi.

Ved 20.30 tiden søndag kveld er 33 abonnenter på Strømøya og Bispøya i Hitra kommune strømløse. Også 181 abonnenter på fastlands-Hitra er fortsatt uten strøm. Disse bor i området mellom Kvenvær og Andersskog.

- Det er fire trafostasjoner som er ødelagt i dette området. Dette er omfattende skader, og trafoene vil ikke bli byttet før på mandag, sier Wuttudal.

Lynnedslag

Ved 18.30-tiden søndag opplyste Wuttudal at 298 abonnenter på Hitra og 215 abonnenter i Osen er uten strøm.

- Det er lynnedslag som er årsaken til strømbruddet på Hitra. Ti transformatorer er ødelagt av lynet. Dette er omfattende, og derfor tar det litt tid. Det er også lange avstander å kjøre, sier Wuttudal.

Siden lørdag

Det heftige tordenværet har også forsinket arbeidet.

- Det er fortsatt lynaktivitet, og derfor har vi holdt igjen litt. Det er ikke sikkert for våre ansatte å klatre opp i master når lynet kan slå ned, sa Wuttudal ved 18.30-tiden.

Noen av abonnementene har vært uten strøm siden lørdag.

Seks av de ti trafostasjonene er søndag kveld reparert, mens fire gjenstår. De som er uten strøm søndag kveld, må belage seg på en mørk natt.

- Vi setter i gang arbeidet mandag morgen, og de første vil få igjen strømmen i løpet av formiddagen, sier han.

Leter etter feilen

I Osen er fortsatt 215 abonnenter uten strøm søndag kveld. Dette er innbyggere i Sætervika, Skjervøya og yttersiden av Osen. De mistet strømmen ved 14.40-tiden søndag.

- Her vet vi foreløpig  ikke hva strømbruddet skyldes. Det er store områder og det er mørkt, derfor er det svært krevende. Det er også skikkelig styggvær med kraftig vind og mye regn, sier Wuttudal.

Så lenge de ikke vet hva som er feilen, er det også vanskelig å anslå når strømmen er tilbake.

På forsiden nå