Roger Vekve pendler daglig mellom Hysnes og Brekstad. Ofte må han lete båten rundt før han finner en sitteplass fordi folk ligger langstrakte og sover.

- De tar jo opp tre plasser hver. På fredag telte jeg 19 stykker som sov slik, forteller Vekve.

Respektløst

Han mener problemet er pendlere fra Trondheim som ønsker å sove seg gjennom den timelange ferden til Brekstad.

- Om man prøver å vekke dem, er det ikke alle som reagerer engang. Det virker ikke som de har så mye respekt for andre reisende. Fra Hysnes tar det bare 12 minutter til Brekstad. De mener muligens vi som kommer på her skal stå, så de får sove i fred. Vi har begynt å kalle det hotellbåten, sier en oppgitt Vekve.

Les også: Nye hurtigbåter er mer klimavennlige

Økende problem

Trondheimsfjord pendlerforening håper AtB tar saken seriøst.

- Vi mener det bør opplyses på høyttaleranlegget at alle passasjerer skal sitte. De har jo betalt for kun én plass. De som jobber på båten bør også si klart fra når de selger billetter, mener styremedlem i pendlerforeningen, Erling Overland.

Han sier det har blitt et problem etter at antallet passasjerer har økt etter sommeren.

- Dette må det tas tak i. Det er ikke alle som er komfortable med å vekke folk for å få seg en sitteplass, sier Overland.

Les også: - Billettendringen til AtB er hårreisende for båtpendlerne

- Folk må vise hensyn

AtB har ikke hørt om problemet, men lover å se på saken.

- Vi må bare oppfordre alle som reiser kollektivt om å ta hensyn til sine medpassasjerer. De skal ikke ta opp mer plass enn de har bruk for. Setene er dessuten så gode at det bør gå an å sove sittende, sier markeds- og informasjonsansvarlig i AtB, Grethe Opsal.

- Bør de som jobber på båten opplyse om at soving over flere seter ikke er tillatt?

- Det er noe vi skal ta opp med vår operatør FosenNamsos Sjø. Så skal vi ta diskusjonen videre med pendlerforeninga på vårt neste møte, lover Opsal.

Forrige fredag telte Roger Vekve 19 sovende personer som tok opp tre plasser hver på hurtigbåten. Foto: Roger Vekve
Erling Overland i Trondheimsfjord pendlerforening opplever selv at han må vekke folk for å få sitteplass på strekningen Hysnes - Brekstad. Foto: Privat