Tirsdag kveld jobbet brannvesenet fortsatt med å kjøle ned branntomten etter brannen på Brekstad i Ørland. Det var natt til tirsdag det begynte å brenne i en bygning på Brekstad, og flere acetylenflasker førte til flere eksplosjoner.

- Vi har folk på stedet som spyler vann på flaskene. Ikke alle flaskene er detonert, og de må kanskje ligge i 48 timer for å være sikker på at de ikke går av, sier vaktleder Tor Arne Malm ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag.

Eksplosjonsfare

Det skal ha vært ni gassflasker i bygningen og disse gjorde slokningsarbeidet vanskelig for brannvesenet. Gassflaskene inneholder acetylen og er svært eksplosjonsfarlige.

- Det er snakk om gass på stålflasker, det kan bli som en bombe når de blir utsatt for varme, sier Malm.

Alt innenfor en avstand på 300 meter er avsperret, og på grunn av eksplosjonsfare holdes området avsperret til onsdag.

- Området vil være sperret av til utpå dagen onsdag, og kanskje lenger alt ettersom hvor varme flaskene fortsatt er, sier Malm.

Også fylkesveg 710 holdes stengt.

15 evakuerte

Det var klokken 00.20 natt til tirsdag nødetatene fikk melding om brann i en bygning på Brekstad. Åtte personer ble evakuert fra gården der brannen oppsto. I tillegg ble sju personer fra nærliggende bygninger evakuert.

Tirsdag var det fortsatt for tidlig å si noe om årsaken til brannen.

- Det er fortsatt umulig å si hva som er årsaken til brannen, da branntomten fortsatt er varm. Vi har sperret av alt område innenfor 300 meters avstand, og beboerne er fortsatt evakuert, sier brannsjef Johan Uthus i Fosen brann- og redningstjeneste IKS til Adresseavisen.