Knut Sæther vil bli fylkesmann i Sør-Trøndelag

Tidligere fylkesrådmann i Sør-Trøndelag, Knut Sæther (61), har søkt stillingen som fylkesmann i samme fylke.

Knut Sæther er pensjonert rådmann og bor Lindesnes. Nå ønsker han å bli midlertidig fylkesmann i Sør-Trøndelag. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.  Foto: jens petter søraa

Saken oppdateres.

Sæther er én av fire som har søkt stillingen som fylkesmann i Sør-Trøndelag. Han er utdannet jurist, og har tidligere vært fylkesrådmann i Sør-Trøndelag, direktør i Domstoladministrasjonen, smågrisprodusent i Stjørdal og rådmann i Mandal. Ifølge søkerlista er Sæther nå pensjonert rådmann og bor i Lindesnes kommune.

LES OGSÅ: Folkeavstemning om fylkessammenslåing er et sidespor

Midlertidig stilling

Ansettelsen i fylkesmannsstillingen er midlertidig på grunn av den varslede gjennomgangen av fylkesmannsembetet, og en eventuell sammenslåing av trøndelagsfylkene i forbindelse med regionreformen. Tidligere har fylkesmennene blitt ansatt i åremål på seks år.

Konstituert fylkesmann i Sør-Trøndelag, Brit Skjelbred (66), har også søkt den midlertidige stillingen. Hun var assisterende fylkesmann, og ble konstituert i stillingen etter at tidligere fylkesmann Jørn Aksel Krog ble syk og senere døde i vår.

LES OGSÅ: MDG vil ha folkeavstemning om «Stor-Trøndelag»

Gjenganger

Thorbjørn Gaarder (60) fra Oslo har også søkt fylkemannsstillingen. Han er en gjenganger på søkerlistene, og har tidligere søkt stillinger som rådmann i Trondheim, politimester i Oslo, skattedirektør, sjef for Domstoladministrasjonen og sjef for Brønnøysundregistrene. Han titulerer seg som «Chief Credit Officer».

Den siste søkeren er Elmedina Dragusha (22) fra Arendal. Hun er deltidsselger.

Søknadsfristen til den midlertidige stillingen som fylkesmann gikk ut 3. desember.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå