Regjeringen beklager kampflypepperkaker

Regjeringen legger seg flate etter at de publiserte bilder av pepperkaker formet som kampfly på Instagram. Flere reagerte på det spesielle julebudskapet.

Her er pepperkakene det reageres på, samt beklagelsen fra Regjeringen.   Foto: Skjermdump fra @regjeringen på Instagram.

Saken oppdateres.

Bildet av pepperkakedeig formet som kampfly ble lagt ut på regjeringens Instagram-konto mandag ettermiddag, og ble fulgt av teksten «Julebaksten i @kampfly_no er i gang! #F35 #kampfly #forsvarsdep@regjeringen #forsvaret».

I kommentarfeltet på Instagram, og i sosiale medier for øvrig, var det mange som reagerte på koblingen mellom jul og krigsfly. Flere ga uttrykk for at de syntes innlegget var usmakelig.

Pepperkakeformene med F-35-form fikk mye oppmerksomhet før jul i fjor. Da sto folk i kø for å kjøpe pepperkakeformene.

I første omgang svarte regjeringen på kommentarene med følgende kommentar på Instagram.

«Flott med tilbakemeldinger! Alle partiene på Stortinget stemte for at Norge skulle kjøpe #F35 #kampfly. Men vi tåler litt #pepper her inne – selv om det nok blir #kakemarkering når de første nye flyene kommer til Norge om 2 år. Vil du vite mer om våre nye kampfly? Se kampfly.no»

SE BILDESERIE: Dette er trøndernes pepperkakehus 2015

LES OGSÅ: Dette pepperkakehuset krevde 17 timers tålmodighet

Senere kom en fullstendig beklagelse:

«Vi skjønner at å koble jul med kampfly ble for hard kost. Vi beklager selvsagt det og legger oss helt flate. Pepperkakeformene er designet i Ørland kommune som vil ta imot de første nye norske kampflyene i 2017.», skriver regjeringen i en kommentar.

Artikkelen fortsetter under bildet


Julebaksten i @kampfly_no er i gang! #F35 #kampfly #forsvarsdep @regjeringen #forsvaret

Et bilde publisert av regjeringen (@regjeringen)


Til aftenposten.no innrømmer kommunikasjonsrådgiver Eskil Sivertsen at Forsvarsdepartementet gjorde en dårlig vurdering da bildet ble lagt ut:

- Her har vi åpenbart gjort en dårlig vurdering, rett og slett. Jeg ser at ikke alle synes dette er morsomt. Det er vel et bevis på at intern humor passer best internt.

I løpet av natta ble det lagt ut et bilde av et vanlig pepperkakehjerte med en ny beklagelse:Også sjokoladekake formet som jagerfly har vært populære - men den er det et bakeri på Ørland som står bak.

På forsiden nå