Snart kan du også ta denne bussen til Værnes

- Tilbudet har vært etterspurt lenge, sier AtB.

Buss 310 vil neste år stoppe på Trondheim lufthavn Værnes.   Foto: Frank Lervik

Saken oppdateres.

I forbindelse med AtBs ruteendringer som innføres 18. januar, vil det dukke opp et nytt tilbud for de reisende.

I lengre tid har passasjerer etterspurt muligheten til å gå av på Trondheim lufthavn Værnes når de tar rutebuss 310 som går fra Orkanger til Stjørdal. Nå blir dette tilbudet innført.

- Vi ser på rammene vi har, og skrur på tilbudet i retning av tilbakemeldingene vi får. Dette er et tilbud som har vært etterspurt lenge, sier plan- og driftssjef i AtB, Harald Storrønning.

LES OGSÅ: Kutter studentprisen på flybussen

Stopper ikke ved terminalen

Han forteller at AtB blant annet har vært i møte med Skauns ordfører og Orkdals ordfører og rådmann, og at det også fra deres side ble ytret ønske om å få på plass tilbudet med rutebuss til Værnes.

Storrønning understreker at tilbudet ikke vil være i direkte konkurranse med flybussen, da bussene ikke vil kjøre inn til selve terminalen.

LES OGSÅ: Flybussen utvider med ny trasé

- Konkurransen har vært en problemstilling under prosessen med å få på plass tilbudet. Men det vil være av- og påstigning ved holdeplassen Værnes, som ligger et par minutters gange unna terminalen. Ikke utenfor selve inngangen til terminalen, forklarer plan- pg driftssjefen.

Spent på bruken

Storrønning forteller at det er viktig for AtB å signalisere at de ser nøye på Orkdal og Skaun da regionplanene lages, og at de ser viktigheten av å ta vare på kollektivtilbudet til Værnes også derfra.

LES OGSÅ: Nå skal Flybussen og Trøndertaxi samarbeide

- Vi er spent på hvordan bruken blir. Avgangene vil gå klokka 05.45 fra Orkanger og tilbake fra Værnes klokka 16.06, så får vi se hvordan kundene responderer på tilbudet, sier plan- og driftssjefen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

På forsiden nå