Pendler Anne Margrethe Brandvik har tatt bussen som går mellom Orkanger og Klett hver dag i mange år. Da bussjåføren mistet bevisstheten mens han kjørte på E39 i retning Orkanger, satt Brandvik bak i bussen og sov.

- Jeg våknet av at bussen dunket borti autovernet, og folk begynte å hyle. Etter å ha truffet autovernet ble bussen kastet andre veien, det var skremmende hvordan bussen for fram og tilbake på veien, forteller Brandvik som er glad bussen ikke møtte noen møtende biler da ulykken skjedde.

Unngikk bratt skrent

Ifølge Brandvik var bussen på veg mot Nausttunnelen da bussjåføren fikk et illebefinnende. En passasjer tok kontroll over rattet og fikk styrt bussen inn i tunnelen.

- Området like før tunnelen er bratt. Hadde bussen kjørt utfor der vet jeg ikke hvordan det ville ha gått, sier Brandvik.

politiet i Orkdal sine sider på Facebook, takker Brandvik og flere andre passasjerer de to mennene som satt på første rad og som grep inn da de skjønte at noe var galt. Én av passasjerene tok kontroll over rattet, mens en annen skal ha forsøkt å løfte bussjåføren bort for å komme bedre til.

- De er absolutt helter, og jeg er evig takknemlig. Det kunne ha blitt en helt annen jul, sier Brandvik. Hun forteller at alle var skjelvne da bussen stoppet inne i Nausttunnelen, men at stemningen ellers var rolig. Brandvik er glad for å se at både politi og ambulanse raskt var på plass på stedet.

Skjelven, men ikke skremt

Dagen etter hendelsen tenker Brandvik først og fremst på bussjåføren.

- Vi har vært veldig heldige, for dette kunne gått virkelig ille. Jeg har tenkt mye på sjåføren som fikk et illebefinnende. Jeg håper han har det bra, sier hun.

- Du har ikke blitt skremt fra å ta buss etter hendelsen?

- Nei, det har jeg ikke. Jeg var litt skjelven da jeg tok bussen i dag tidlig, men jeg tenkte at det ikke kunne skje igjen. Jeg har pendlet denne ruta i mange år, og jeg har aldri opplevd noe tidligere, sier hun.

Følger opp saken

Daglig leder Eirik Rambeck-Knoff i Boreal Transport Midt-Norge sier deres bussjåfør er blitt tatt hånd om og at han har det bra.

- Sjåføren ble tatt med til legevakta i går. Vi hadde folk der som fikk snakket med ham og det går under omstendighetene bra med sjåføren, sier Rambeck-Knoff.

Foreløpig er det for tidlig å si med sikkerhet hva som skjedde da sjåføren mistet bevisstheten, men det antas at det er snakk om et illebefinnende.

- Vi følger opp på alle mulige måter, både opp mot politiet og sjåføren, sier Rambeck-Knoff.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

Passasjer Anne Margrethe Brandvik er evig takknemlig for sine medpassasjerers snarrådighet. Det kunne gått virkelig ille, sier hun. Foto: Privat