- Målet var å bli ferdig før jul, men dette ble ikke tilfelle

Frøyatunnelen må fortsette å være nattestengt i januar.

Mandag 4. januar starter Statens vegvesen med nattestengning av Frøyatunnelen igjen.  

Saken oppdateres.

Entreprenøren har tatt juleferie, noe som betyr at Frøyatunnelen vil være åpen for trafikk frem til mandag 4. januar. Da vil det ble nattarbeid i tunnelen på fylkesvei 714 igjen, skriver Statens vegvesen på sine nettsider.

- Mer arbeid enn ventet

- Entreprenøren har noe restarbeid som de ikke ble ferdige med, i tillegg ble det mer arbeid enn vi forutså. Målet var å bli ferdig før jul, men dette ble ikke tilfelle. Entreprenøren kommer ikke til å arbeide i jula, men vil komme tilbake over nyttår for å sluttføre arbeidet, sier prosjektleder Mats-Andre Lied i Statens vegvesen Sør-Trøndelag i pressemeldingen.

Mandag kveld klokka 21.00 starter arbeidet opp igjen. Grunnen til at tunnelen stenger er at man skal fjerne 500 meter av en vann- og frostsikringsduk som henger i taket. Duken er i dårlig forfatning.

LES OGSÅ: Strindheimtunnelen har noe ingen andre tunneler i Norge har

Åpner tre ganger

Hver kveld, unntatt søndag, stenges Frøyatunnelen for trafikk klokka 21. Tunnelen åpnes for trafikk igjen klokka 05.30 om morgenen. Frøyatunnelen vil være åpen for trafikk tre ganger hver natt, klokka 22.30, 24.00 og 02.00. Åpningen varer kun i 15 minutter.

Om helgene, natt til lørdag og natt til søndag, er tunnelen åpen for trafikk fra klokka 01.45 til klokka 02.15.

Fra klokka 05.30 hver søndag morgen til klokka 21 hver mandag kveld, er tunnelen åpen for trafikk. Årsaken er tilpasning til næringslivet.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

På forsiden nå