Fotokavalkade 2015

Her er de trønderske bildene som fikk mest oppmerksomhet på sosiale medier

Fotomotiv fra Trøndelag gikk sin seiersgang på sosiale media.

Bildet til Hessam Moussavinik, Trondheim night in winter (2nd edition), ble delt heftig på Twitter i januar.   Foto: Hessam Moussavinik

Saken oppdateres.

I januar skrev vi om et Nidelva-bilde som var tatt av Hessam Moussavinik. Et vinter-bilde fra Nidelva fikk det til å koke over på Twitter.

Han delte bildet via 500px.com, som er et sosialt nettverk som samler mange millioner fotografer. I tillegg  delte han det på Twitter, Google Plus og på bloggen sin blog.hemnik.com. Det var spesielt på Twitter at bildet ble populært.

LES OGSÅ: - Det ligger mye slit bak disse bildene

- Turist i egen by

I april skrev vi om et annet Nidelva-bilde med bryggene i Kjøpsmannsgata i bakgrunnen. Fotograf og sykepleier Knut Aage Dahl har gjort landskapsbilder av Trondheim til en av sine spesialiteter.

- Jeg synes Trondheim er en fantastisk fin by. Men man blir ikke så oppmerksom på det fine når man går der hver dag. Jeg forsøker å være litt turist i egen by, sa Dahl da vi intervjuet ham i anledning at bildet gikk sin seiersgang på sosiale medier.

LES OGSÅ: Det finnes en fotograf på Tiller som gjør ting litt annerledes

- Kreative vinkler

Samme måned skrev vi om frilansjournalisten Marius Svaleng Andresen (25), også kjent som @lekestove på Instagram. Han har alltid hatt foto som hobby.

Han knipser mange gatefotgrafier og bilder av arkitektur, men han har sin egen spesielle vri på motivene. Komposisjon, symmetri, minimalisme og kreative vinkler er noen av nøkkelordene.

- Man kommer langt ved å ha et øye for detaljer. Å se hva folk spiser til middag hver bidige dag blir fort uinteressant, sa Svaleng Andresen til Adresseavisen.

LES MER: Marius sine Instagram-bilder snur Trondheim på hodet

Han har også blitt anbefalt av Instagram selv, noe som var en fin anerkjennelse.

Ga vekk sine beste tips

I høst deltok han i NRK-serien Mobilfotografene sammen med to andre trøndere, Hanne Jonassen og Marthe Brox Aune. I hver av de åtte programmene fikk de seks mobilfotografene oppgaver de skulle løse med sin egen telefon.

Til slutt var det arkitekten Hanne Jonassen som stakk av med seieren. I november skrev vi om hennes beste tips og råd til å ta gode mobilbilder. Hun har over 19 000 følgere på Instagram.

LES MER: Slik tar du de beste mobilbildene

Over 100 millioner visninger

I september fikk våre lesere stifte nærmere bekjentskap med kurderen Aziz Nasuti (34) som jobber som NGU-forsker. Men han er også en ivrig fotograf.

- Jeg liker å ta både landskapsbilder, portrett, makro og gatebilder. Noen av mine favorittmotiv i Trondheim er Nidelva, bryggerekka, bruer og Nidarosdomen, fortalte Nasuti.

På Google +-kontoen til Nasuti er bildene hans sett over 98 millioner ganger. På nettsiden500px.com er det nesten én million sidevisninger på bildene til den ivrige fotografen.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

Dette bildet av bryggene i Trondheim, tatt 21. februar i år, ble en stor hit på sosiale medier og var lenge blant de mest populære bildene på det globale bildenettstedet 500px.com. 

Dette bildet av bryggene i Trondheim, tatt 21. februar i år, ble en stor hit på sosiale medier og var lenge blant de mest populære bildene på det globale bildenettstedet 500px.com. 

Se etter kontraster i farger. Det er et av rådene som Hanne Jonassen ga våre lesere tidligere i høst. Hun vant NRK-serien Mobilfotografene.  
    
      (Foto: Hanne Jonassen)

Se etter kontraster i farger. Det er et av rådene som Hanne Jonassen ga våre lesere tidligere i høst. Hun vant NRK-serien Mobilfotografene.   Foto: Hanne Jonassen

Marius Svaleng Andresen er glad i å finne litt spesielle komposisjoner på bildene sine.  
    
      (Foto: MARIUS SVALENG ANDRESEN/@LEKESTOVE)

Marius Svaleng Andresen er glad i å finne litt spesielle komposisjoner på bildene sine.   Foto: MARIUS SVALENG ANDRESEN/@LEKESTOVE

Tro det eller ei, men dette bildet er fra Jonsvatnet. 

Tro det eller ei, men dette bildet er fra Jonsvatnet. 

På forsiden nå