Han er ikke i tvil, snøfallet som kom, og det flotte skiføret, det er til å juble for.

- Alt blir så mye lettere, også med tanke på hverdagen til barna. Med snøen utenfor er det bare å komme seg ut, sier Moan som for tiden er hjemme i Trondheim og legger til at vi nordmenn nok er verdensmestre i å være opptatt av været, snøen og mulig skiføre. Det har blitt mye løpetrening og rulleski på kombinertløperen når han har vært her, derfor var det ekstra kjærkomment med snø og flotte skiforhold i romjulen.

LES OGSÅ: «Godfoten» gir kombinertsuksess

Snø gir energi

- Vi må jo gjøre det beste ut av de treningsforholdene som er, og jeg har vært mye på Impulse treningssenter i Granåsen og trent i teknikkrommet der. Men det er klart det gir en ekstra energi når skiføret er der, og det er gode snøforhold. Og den dugnadsånden som er i Bymarka for å holde skiløypene åpne er fantastisk, sier skistjernen som i desember også var mye i Ramsau for å få mengdetrening.

LES OGSÅ: Andreplass for 18-årige Riiber i Ramsau

Blir til over nyttår

Det planlagte rennet i Tyskland i nyttårshelgen er avlyst, noe som gjør at Moan blir i hjembyen til over nyttår. Andre nyttårsdag reiser han til Østerrike for å få gode treningsforhold i Seefeld, der neste renn arrangeres i januar.

- Det betyr at jeg er ledig for en plass på laget til Byåsen idrettslag under «Nyttårsstafetten», dersom det skulle være behov for det, smiler Moan før han tar fatt på dagens treningsøkt, en skitur i Bymarka på nærmere to timer. Han setter «kryss i taket» for at han har holdt seg frisk lenge og at han føler seg i bra form. Han er der han skal være, etter flere gode treningsperioder.

- Det er litt kaldt i dag?

- Ja, men akkurat det kan vi ikke klage på. Det gjelder å kle seg riktig, så går det bra. Det er bare å nyte det været og det skiføret vi har nå.

LES OGSÅ: Magnus Moan advarer konkurrentene etter norsk trippelseier: - Fortsatt langt unna maksformen

LES OGSÅ: Nå herjer Norge i kombinert også: Moan best i norsk trippelseier