Utsatt for blind vold på Frøya

Slått ned og alvorlig skadet etter diskusjon om skyss.

To mistenkte. To menn fra Frøya er mistenkte for å stå bak volden mot en mann i tjueårene. Den ene har innrømmet det, forteller lensmann på Hitra og Frøya, Arild Sollie. 

Saken oppdateres.

Det var lokalavisen Hitra-Frøya som først omtalte saken tirsdag ettermiddag.

Mannen i tjueårene skal ha vært på julebesøk på Frøya da han ble brutalt slått ned. Lensmann Arild Sollie betegner det som skjedde som blind og uprovosert vold.

- Vi ser meget alvorlig på dette. Slik jeg vurderer det, er det bare tilfeldigheter som gjør at det ikke går liv. Dette kunne gått riktig ille, sier Sollie til Hitra-Frøya.

Forsvant fra festen

- Mannen så ikke ut etter volden han var utsatt for. Han hadde omfattende skader i ansiktet og hodet. Blant annet er det snakk om bruddskader, sier Solli til Adresseavisen.

LES OGSÅ: Mann pågrepet og siktet for vold mot kvinne

Politiet fikk tirsdag morgen melding om at en person hadde blitt slått ned og skadet og deretter forlatt en privatfest. Mannen ble ved nitiden funnet på loftet i et hus et par kilometer unna, der han hadde lagt seg i en seng hjemme hos kjentfolk.

Fraktet til sykehus

Han skal da ha vært bevisst, men svært forslått og forkommen. Ifølge lensmannen er det uvisst hvordan han kom seg til huset, men han kan ha gått selv.

LES OGSÅ: Rykket ut til utforkjøring på Frøya

Den skadde mannen ble fraktet til Orkdal sjukehus for behandling. Tilbakemeldingene fra sykehuset er ifølge lokalavisen at det skal gå forholdsvis bra med den skadde. Det er ikke snakk om livstruende skader. Moderat til hardt skadet er betegnelsen lensmannen bruker overfor Hitra-Frøya.

- Uvanlig brutalt

Overfor Adresseavisen understreker Solli at råskapen i volden er uvanlig. To menn fra Frøya, i omtrent samme alder som den skadde mannen, er mistenkt for volden. Den ene har innrømmet å ha vært med på mishandlingen.

LES OGSÅ: Mann hevdet han ble angrepet og slått i Levanger

Politiet mener de har et klart bilde av hva som skjedde. Ingenting tyder på at andre enn de tre mennene var involvert i voldsepisoden.

- Vi har en teori om hvorfor det skjedde. Vi antar det kan være snakk om en krangel om transport, om hvem som skulle få sitte på med en bil, som utviklet seg, sier Sollie.

Etterforsker videre

Tirsdag jobbet alt tilgjengelig politi på Hitra og Frøya med etterforskningen av voldsepisoden som skjedde nord på Frøya. Flere vitner og de to mistenkte er avhørt. Sollie sier de ikke er ferdig med avhør av de mistenkte.

LES OGSÅ: Lover at han ikke vil holde kjeft

- Begge er løslatt siden det ikke er fare for bevisforspillelse, sier lensmannen.

På forsiden nå