Midnattsfyrverkeri avlyst

Vinden setter stopper for alt nyttårsfyrverkeri ved Festningen i Trondheim.

Pyroteknisk ansvarlig Matias Røsvik bistår med å rydde bort fyrverkeriet som egentlig skulle sendes opp ved midnatt.  Foto: Håvard Jensen

Saken oppdateres.

Det vil ikke bli sendt opp fyrverkeri fra Festningen nyttårsaften 2015. Det melder politiet på Twitter.

Beslutning er tatt i samråd med pyroteknikerene, politiet, brannvesenet og Trondheim kommune. Tidligere i kveld ble familiefyrverkeriet avlyst av samme grunn.

- Siden værforholdene er omtrent de samme nå som de var klokka 19 er det besluttet at det ikke skal avvikles noe fyrverkeri, sier vakthavende brannsjef Ole Anders Holmvaag i Trøndelag branntjeneste.

- Presser eksplosivene utenfor sikkerhetssonen

Holmvaag sier sterk vind med sterke vindkast, tørre hustak og ugunstig vindretning er de viktigste årsakene til avlysningen.

- Når vinden er så sterk kommer den gjerne ovenfra og presser eksplosivene utenfor sikkerhetssonen. Forutsetningene er borte når fyrverkeriet går horisontalt og ikke vertikalt, sier han.

Sør-Trøndelag politidistrikt og Trøndelag branntjeneste oppfordrer folk på det sterkeste å la fyrverkeriet stå i kveld. Det gjør også Merete Mauland i Trondheim bydrift.

- Jeg håper folk har forståelse for at sikkerhet er det viktigste. Det er rett og slett ikke forsvarlig å sende opp fyrverkeri i kveld, sier Mauland.

LES OGSÅ: Gressbrann på Flatåsen

- Veldig synd

Hun forteller at den kraftige vinden blant annet blåste sikkerhetsgjerdene ved Festningen over ende tidligere i kveld.

- Dette er veldig synd, både for innbyggerne i Trondheim, men også for de som har forberedt seg i ukesvis og sikkert gledet seg veldig til å sende opp fyrverkeriet, sier Mauland.

Er det aktuelt å utsette fyrverkeriet og sende det opp en annen dag?

- Det vet jeg ikke. Det får vi nesten ta stilling til når vi kommer tilbake på jobb, sier Mauland.

På forsiden nå