Mandagkveld sendte formannskapet i Malvik ut en pressemelding. Her skriver de at flertallet i formannskapet har hatt en ny gjennomgang av den pågående ankesaken, vel kjent gjennom media.

De vil i den anledning uttrykke følgende:

-  Vi er kommet til at vi mener Malvik kommune bør trekke anken og vil ta dette opp i et ekstraordinært formannskapsmøte snarest mulig. Selv om det kan finnes gode juridiske argumenter for en anke, så mener vi at belastningen på enkeltmennesket i denne saken er og har vært svært stor. Vi har stor respekt for at dette er en krevende sak å stå i. Ut ifra en ny helhetsvurdering av saken, trekker vi nå anken – og legger tingrettens dom til grunn.

Pressemeldingen er skrevet under av:

Ingrid Aune, ordfører, Ap

Rakel Trondal, Sv

Ole Herman Sveian, Sp

Matz Ulstad, Ap

Heidi Steine, MDG

Like etter at det ble kjent at Malvik kommune trekker anken kom Stiftelsen Rettferd for taperne med en kommentar:

- Malvik kommune har gjort det eneste riktige, nemlig å trekke anken. Synd det måtte et så sterkt folkelig press til. Til andre kommune- og fylkestingspolitikere: Lær av denne feilen! Ikke begå slik urett igjen, sier generalsekretær i Stiftelsen Rettferd for taperne, Tor Bernhard Slaathaug som avlsutter:

- Det var skammelig å anke i utgangspunktet.

Line Sommer Hoel (25) som tok opp kampen mot Malvik konmmune etter tre år med mobbing på ungdomsskolen har uttalt til Adresseavisen at hun ikke har noe liv igjen.