Over 71 000 vil være med på Agathes sukkerkutt

- Hold deg til én plan, og ikke meld deg på alt av nyttårsforsetter.

71 000 personer har meldt interesse for å være med på 100 dager uten unødvendig sukker sammen med kursholder i Grete Roede, Agathe Siegel.  Foto: Privat/Adresseavisen

Saken oppdateres.

- Jeg så for meg at kanskje noen hundre andre ville være med, men jeg traff tydeligvis en nerve hos folk, sier Agathe Siegel.

Noe kurslederen i Grete Roede har helt rett i skal vi dømme ut fra antall medlemmer som kastet seg med på Facebook-gruppen «100 dager uten unødvendig sukker». I skrivende stund er over 71 000 medlemmer med, og aktiviteten ser ikke ut til å gå ned med det første.

Hva er ditt nyttårsforsett? Fortell oss her!

Felleskapsfølelse

Startskuddet gikk 1. januar, og varer til 9. april. Daglig vil hun gi sine tips til alternative godterier som ikke inneholder sukker.

- Det er utrolig gøy at så mange vil skape en bevissthet rundt eget sukkerinntak og gjøre endring rundt dette. Og det er jo slik at det er mye lettere å gjøre dette sammen med andre, og ikke alene. All endring er enklere hvis flere er med. Du får oppbacking og har det samme målet, sier Siegel.

Dette er nyttårsforsettene til noen trønderske kjendiser

Positive tilbakemeldinger

Hun er positivt overrasket over at engasjementet er så stort i gruppen.

- Jeg trodde jeg omtrent ville være alene med å gi positive tilbakemeldinger, men det er så mye positivitet å lese. Vi er alle en stor heiagjeng. Med en så stor gruppe skulle man tro at det var mye negativitet, og at mange vil fremme sine egne ting. Det er det heldigvis lite av, sier kostholdseksperten.

For hennes del er lakris den store lasten, og som hun karakteriserer som unødvendig sukker. Og nettopp ordet unødvendig er det hun vil ha frem.

- Det handler ikke om å kutte ut sukker, men kutte næringsfattig sukker som er i godteri og som ikke har noen funksjon, sier hun.

- Kan man kose seg med en kake?

- Ikke slik jeg tolker det, men jeg er åpen for at folk har forskjellig definisjon på unødvendig sukker. Bare det å kutte 200 gram sjokolade til 100 gram, eller spise godteri kun én dag i uken er et steg i rett retning. Det viktigste er uansett at man har en klar egen definisjon, sier hun.

10 gode tips for å lykkes med nyttårsforsettet

Mange grupper

Hun er ikke alene om å opprette grupper som kan hjelpe til med nyttårsforsettene dine. Enten det er sukkerkutt, trene, slutte å røyke og så videre. Blant annet har personlig trener Helen Persen fra Fredrikstad opprettet gruppen «Fra sofagris til topptrent». Gruppa har 45 000 medlemmer, og skal hjelpe deg i bedre form.

Siegel er stort sett positivt til at Facebook-grupper brukes som hjelpemiddel til å klare nyttårsforsettene dine.

Men:

- Faren er at man er med på flere grupper. Mitt klare råd er at man tar én ting av gangen, og ikke gaper over alle slike grupper. Gjør den ene tingen ordentlig, før man tar fatt på neste ting, sier hun.

- Du deler dine erfaringer gratis med over 71 000 medlemmer. I tillegg er du kursleder i Grete Roede. Noen vil si du har baktanker med dette, stemmer det?

- Både ja og nei. Men jeg har ikke merket større pågang på kursene mine denne januarmåneden enn tidligere januar-måneder. Mange vil gjøre endringer i januar, og kursene fylles opp uansett, sier hun.

På forsiden nå