Denne elgen er et av 2015s snodigste tollbeslag

Tolletaten gjorde 1438 beslag i Trøndelag i fjor.

Elgen, som veide 360 kilo, ble destruert etter den litt uorginale ferden fra Sverige til Norge.  Foto: Tollvesenet

Saken oppdateres.

- Det var ikke akkurat dagligdags fangst, sa kontorsjef ved Tollvesenet i Trondheim, Bjørn Arild Sørli da han snakket med Adresseavisen i fjor høst om den hele elgen som ble forsøkt smuglet fra Sverige til Norge langs fylkesvei 72.

Elgen på 360 kilo ble destruert. Dermed måtte de to jaktkameratene klare seg uten kjøtt, men med omtale i flere av landets aviser etter det uvanlige smuglerforsøket.

Les om rekorduka: - Vi har aldri beslaglagt så mye på én uke før

Økning av narkotabletter

2015 ble ellers et år på det jevne mener Hilde Pettersen Ruud, som er avdelingssjef for grensekontrollen til tollregion Midt-Norge.

- Antall beslag vil hele tiden gå opp og ned, og vi ser at 2015 ble et år på det jevne med en del store beslag, sier hun.

Sett opp mot 2014 er det spesielt beslag av narkotiske tabletter som har økt i 2015.

Hele 7913 tabletter ble tatt av tollerne i fjor, mot 1775 i 2014.

- Til sammen var det 77 beslag, og hele 69 av disse kommer fra Værnes. Mange reisende tar med seg tabletter, og det er nok flere enn tidligere som har et ganske ubevisst bruk av slike type tabletter, sier hun.

Få tatt med doptabletter

Derimot har ikke trøndertollerne truffet med å ta dopingsmuglerne i 2015. Kun 1100 tabletter ble tatt i fjor mot 19547 i 2014. Også i antall gram gikk beslaget betraktelig ned.

- Jeg tør ikke si hvorfor vi ikke har lyktes med å ta mer. Det handler nok også om tilfeldigheter, for jeg tror ikke det er blitt mindre smugling av dopingmidler, sier hun.

Les også: Dobbelgulvet bil smuglet store mengder sigaretter

Øl og sigaretter

Men også antallet sigarett-beslag økte. I 2014 ble det tatt 314 961 sigaretter ble det i fjor tatt 369 151 sigaretter. Også antall liter øl per beslag gikk litt opp fra 2014.

- Det er en ølregion vi bor i, og ølsmugling er fortsatt stort, sier Pettersen Ruud.

PS. Det har aldri blitt beslaglagt så mye amfetamin i løpet av ett år i Norge som i fjor. Hele 320 kilo ble tatt. Men kun 17 gram av dette ble tatt i Trøndelag.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

I den polskregistrerte bilen ble det tatt beslag av 20 000 sigaretter i midten av september. 
 
        
            (Foto: Tollvesenet)

I den polskregistrerte bilen ble det tatt beslag av 20 000 sigaretter i midten av september.   Foto: Tollvesenet

På forsiden nå