- Vi har vært opptatt av barns oppvekstsvilkår siden vi startet for ti år siden, og dessverre ser det ikke ut som det er blitt noe bedre, sier Inger Anne Kolsvik.

Hun er leder i lokallaget i organisasjonen Voksne for barn i Stjørdal og Malvik som står bak arrangementet i Malvik i kveld. Opprinnelig var det tenkt et fakkeltog, men grunnet forbudet mot åpen ild, blir det lystog i stedet. Bakgrunnen for toget er den såkalte «mobbesaken i Malvik».

Saksøkte kommunen

Det tidligere mobbeofferet Line Sommer Hoel (25) saksøkte sin egen hjemkommune på grunn av helseproblemene hun har fått som følge av mobbing. Hun ble jevnlig utsatt for trakassering, dytting, utfrysing og grove nedsettende kommentarer da hun gikk på en ungdomsskole i Malvik. I november fastslo Sør-Trøndelag tingrett at kommunen og skolen er ansvarlig for skadene hennes. Før jul varslet kommunen at de ville anke til lagmannsretten, men rett etter nyttår snudde formannskapet, og trakk anken.

Les mer om Lines tanker før kommunen droppet anken: - Jeg har ikke noe liv igjen

Voksne som svikter?

Det har vært et enormt engasjement rundt denne saken, båe lokalt og nasjonalt. Nå håper Kolsvik at mange møter opp i kveld.

- Tog blir det uansett, men vi håper at flest mulig kommer. Tidspunktet er inne for å markere oss. Det er trist at barn og unge opplever mobbing. Hvorfor kan ikke vi voksne få det til slik at barn får en god oppvekst? Hva er det som svikter? Hva slags kompetanse må til for å få det til å fungere? Er det vi voksne som svikter? Lærer vi opp barna feil? Det er mange spørsmål. Vi håper med fakkeltoget å bidra til at kunnskap og oppmerksomhet rundt mobbing - og hva slags ødeleggende konsekvenser det får -  øker ytterligere hos folk, sier Kolsvik.

Ordfører deltar

Malvik-ordfører Ingrid Aune deltar også i toget, noe Kolsvik setter pris på.

- Jeg er stolt over engasjementet for våre barn og unge som vi i Malvik har. Jeg håper toget vil inspirere antimobbearbeidet i kommuner over hele landet, og ser fram til å delta i kveld, sier Aune til Adresseavisen.

Toget starter fra Bruket kulturhus klokka 18.30 og det blir appell på Hommelvik ungdomsskole etter toget.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.