Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) ser frem til å åpne Trøndelagsmøtet 2016 på Hell. Han mener møtet gir viktige impulser og næring til å gjøre Trøndelag som region sterkere i årene som kommer.

- Møtet er en utmerket arena til å samle mennesker som kan være med på å gi ekstra fart på våre strategier for Trøndelag. Vi samler et trøndersk fellesskap som trenger å bli bedre kjent med hverandre og være med på å stimulere alle gode krefter i denne regionen og gjøre oss sterkere i kampen om de nasjonale ressursene, sier Tore O. Sandvik i forkant at Trøndelagsmøtet 2016.

Gründervirksomheten

Nesten 400 deltakere er påmeldt til konferansen, og hovedtemaet i år er trøndersk gründervirksomhet.

- Å skape gode vilkår for gründerne i Trøndelag er en av de viktigste strategiene vi har i denne regionen. Jeg er tilfreds med programmet på årets konferanse og mener vi skal bruke disse dagene til å bidra til rammevilkår som fremmer nyskaping og innovasjon. Diskusjonene og foredragene på denne konferansen vil være en nyttig bevisstgjøring for alle om viktighetene av å hjelpe gründerne til å lykkes. Mange ulike aktører får anledning til å vise seg frem, knytte kontakter og lære av hverandre, sier Tore O. Sandvik.

Viktige aktører

Tre statsråder har varslet sin tilstedeværelse på Trøndelagsmøtet. Utenriksminister Børge Brende, kulturminister Linda H. Helleland og kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner deltar. I tillegg et kobbel av trønderske stortingspolitikere, fylkespolitikere og lokalpolitikere.

- Det er ingen tvil om at attraktiviteten til en slik konferanse øker når man har mulighet til å diskutere med statsrådene direkte, sier Sandvik.

De siste årene har flere vært skuffet over at representantene fra næringslivet i regionen ikke har strømmet til konferansen. Tore O. Sandvik tror det skyldes at de små- og mellomstore bedriftene har nok å holde på med.

- Det er mange konferanser i løpet av et år. De minste bedriftene i Trøndelag har ikke apparat til å delta på alle. Derfor er det naturlig at konferansen fylles med de litt større selskapene som har egne folk og et eget apparat til å drive nettverksbygging. Jeg forstår at de minste bedriftene bruker sin tid og sine ressurser på en annen måte, sier Sandvik.

I tillegg til fokuset på gründervirksomheten i regionen er det grunn til å tro at planene for en sammenslåing mellom Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag vil bli et tema som preger årets Trønderlagsmøte.

- Jeg regner med at dette er diskusjoner som blir ført både sent og tidlig. Vi ser at næringslivet og NHO har inntatt et positivt syn på en slik sammenslåing, mens de politiske kretsene i Trøndelag er mer delt i dette synet, sier Tore O. Sandvik.