- Nei, strikking på en søndag - i kirka?

Forslaget om en strikkegudstjeneste ble lansert under et kurs for det nye menigshetsrådet.

Initiativtakerne sokneprest Ingunn Aarseth Høivik og trosopplærer Margareth Askjemshalten forteller at det er første gang de arrangerer strikkegudstjeneste i Stadsbygd kirke i Rissa. De er begge ivrige strikkere selv.

Salmer på lerret

Til tross for ventet klirring fra strikkepinner vil det bli en helt vanlig gudstjeneste. Med hensyn til hender fulle av garn og pinner vil tekster og salmer bli vist på et lerret.

- Det er mange som må ha et strikketøy i hendene for å konsentrere seg, og som lytter bedre på denne måten, forklarer soknepresten.

- Ansett som arbeid

Hele Ruts bok på fire kapitler vil bli lest opp, noe soknepresten mener er en flott bibelfortelling som det er fint å kunne lytte til.

Høivik tenker i tillegg å innlede gudstjenesten med noen ord om nettopp dette med strikking. Det tredje bud fastslår at «du skal holde hviledagen hellig.» Soknepresten påpeker at strikking fra gammelt av er ansett som arbeid, og ikke hvile. For mange var det nærmest forbudt å ta i håndarbeid på søndagene.

- I dag er strikking noe mange slapper av med, sier hun.

Soknepresten har funnet ut at strikkegudstjenester har blitt holdt tidligere, for det meste i Danmark, med ett unntak fra Bømlo kirke i Bømlo kommune.

Stor interesse

Margareth Askjemshalten forteller at de har reklamert for den litt spesielle gudstjenesten gjennom Facebook. Foreløpig virker det som om mange er interesserte.

- Vi er litt spente på reaksjonene. Strikking er jo ikke noe som er vanlig å holde på med i kirka, sier hun.

Om strikkegudstjenesten skulle vise seg å være en suksess, er ikke soknepresten i tvil om at det vil bli flere strikkegudstjenester:

- Det er klart. Da må det bli et fast innslag, sier Høivik.

Soknepresten oppfordrer folk til å komme i god tid til søndagens gudstjeneste for å rigge seg til med strikketøyet.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.