- Jeg kan ikke huske at vi har hatt en slik episode i Malvik før – heldigvis for det. Slikt skal ikke skje verken i private eller kommunale barnehager, sier rådmann Kristian Rolstad i Malvik kommune.

Barnehagen har hatt tett kontakt med kommunen siden fireåringen forsvant under barnehageutflukten til Malvikodden onsdag formiddag, opplyser rådmannen. Det var Malviknytt.no som omtalte saken først.

- Barnehagen har skrevet en avviksmelding som vi vil motta. I neste uke skal vi, som barnehagemyndighet, gjennomføre et hendelsesbasert tilsyn for å se på det som har skjedd og barnehagens rutiner. Det er kommuneoverlegen som skal ha tilsynet, sier Rolstad.

Barnehagen avtalte tilsyn selv

Barnehagens daglige leder ser positivt på at det skal gjennomføres tilsyn ved barnehagen som følge av saken.

- Dette er noe vi har avtalt direkte selv med virksomhetsleder og kommuneoverlegen. Vi varslet kommunen som er vår tilsynsmyndighet så snart vi hadde oversikt over situasjonen. Vi ser at det er konstruktivt at vi får en objektiv gjennomgang av vårt system og våre rutiner, sier lederen til Adresseavisen.

Barnehagelederen opplyser videre at de har rutiner for telling av barna.

- Det er ingen felles regler for slik telling i kommunen, men det er noe som alle barnehagene har rutiner på som en del av internkontrollen og HMS-systemet, sier lederen.

- Kan du si noe mer om hva som skjedde og hvor lenge gutten var borte?

- Jeg ønsker ikke å kommentere saken da vi fortsatt jobber med gjennomgang av hendelsen, sier lederen.

- På vei til besteforeldre

Ifølge Malviknytt er det uklart når gutten forsvant og hvor lenge han var borte. Det er også uklart når barnehagepersonalet oppdaget forsvinningen.

Ifølge nettstedet skal den fire år gamle gutten ha passert jernbanen og fylkesveien. Deretter har han tatt seg opp veien mot Malvik kirke hvor han skal ha blitt tatt hånd om av en voksen.

Gutten skal ha klart å forklare hvor bestemor og bestefar bodde og at det var dit han var på vei.

LES MER (PLUSS): 4-åringer stakk av fra barnehagen – funnet etter lang busstur

- Kan ikke ha vært lenge borte

Til TV 2 sier daglige lederen at gutten skal ha gått en tur som tar en voksen om lag syv minutter å gå. Ifølge Google Maps har gutten gått en distanse på rundt 700-800 meter, melder TV 2.

- Han kan ikke ha vært lenge borte, men vi har ikke detaljene helt klare på nåværende tidspunkt da vi er midt i prosessen med å gjennomgå hendelsen, sier barnehagebestyreren til tv-kanalen.

Lederen sier at personalet har god kjennskap til rutiner og at de har konkrete planer om beredskap.

- Nok voksne

Lederen opplyser videre at det ha vært nok voksne i forhold til antall barn når hendelsen inntraff.

- Foreløpig er det uklart hvor lenge gutten har vært borte fra resten av turfølget. Nå skal vi lage en rapport om hendelsen hvor vi skal gå igjennom våre rutiner for å se hva som har hent.

- Barnehagen har hatt tett dialog med foreldrene til fireåringen med møter onsdag ettermiddag og kveld og torsdag formiddag. Vi er nå enige om veien videre, sier barnehagelederen til Malviknytt.no

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.