Latvisk semitrailer fikk kjøreforbud:

Kjørte uten kjettinger og gyldig bombrikke - fikk trøbbel tre ganger på ett døgn

En sjåfør blir anmeldt til politiet etter å ha stått fast tre ganger i løpet av det siste døgnet.

Denne semitraileren fikk problemer på fylkesvei 714 tre ganger på ett døgn.   Foto: statens vegvesen

Saken oppdateres.

Fredag formiddag hadde Statens vegvesen kontroll på Krokstadøra i Snillfjord. En sjåfør fortalte inspektørene at det sto en semitrailer som sperret veien på fylkesvei 714 ved Slørdal.

- Da vi kom til Slørdal møtte vi semitraileren som rygget nedover en bakke. Den hadde ikke klart å komme seg opp. Et norsk vogntog sperret også veien, men det var fordi den ikke klarte å komme forbi den latviske semitraileren, forteller inspektør Harald Ekremsæter ved Statens vegvesen.

LES MER: Marius havnet i grøfta to ganger da han syklet til jobb

Brukte ikke kjettingene

Da vegvesenet undersøkte den latviske semitraileren fikk de etter hvert vite at sjåføren hadde fått kjøreforbud fra politiet torsdag. Han sto fast for tredje gang i løpet av ett døgn da vegvesenet snakket med ham.

- Sjåføren hadde skaffet to kjettinger, men kjørte uten dem. Han hadde lovlige dekk, men de var ikke egnet for føreforholdene, sier Ekremsæter. 

LES MER: Sjåfør anmeldt for å ha bord i dashbordet

14 timer uten godkjent hvile

Sjåføren er en mann fra Belgia i 60-årene. Han blir anmeldt for å ikke etterkomme pålegg fra politiet. Han blir også anmeldt for brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelser.

- Tidligere i januar hadde han kjørt 14 timer uten godkjent døgnhvile. Han hadde også en bombrikke fra Belgia, og arbeidsgiver vil bli bøtelagt for å ikke ha gyldig bombrikke. Bota er på 8000 kroner, sier Ekremsæter.

Sjåføren har fått kjøreforbud. Statens vegvesen har dokumentene til mannen og tralla er frakoblet trekkvogna. Semitraileren står fremdeles parkert i Slørdal.

LES MER: Denne kontrollhallen skal luke ut skrekkvogntogene som kjører på E6 og fv72

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

På forsiden nå