I friske og luftige omgivelser ble skiløypa mellom Trondheim ogMalvik offisielt åpnet mandag. Malvik-ordfører Ingrid Aune klippetover snoren sammen med Trondheim kommunes Svein Otto Nilsen påHønstadvatnet i Malvikmarka.

Traseen på rundt 20 kilometer går fraTjønnstuggu på Ranheim i Trondheim, over Hønstadvatnet og videretil Vulusjøen og Jervskogen i Malvik.

Les også: Nå er flere kilometer med skiløyper klare i Trondheim

Droppet skiene

Svein OttoNilsen leder kulturkomiteen i Trondheim. Han stilte uten ski, menikledd skidress.

- Han var lite sporty han komitélederen, som ikkehadde med seg ski, spøker Nilsen, men forsikrer raskt athan skal gå løypa «i løpet av vinteren».

Nilsen sier seg fornøydmed skitraseen, og berømmer spesielt skiklubbene Ranheim, Malvik ogHommelvik for at den er blitt realisert.

- Det er blitt veldig bra.Det har vært en debatt som har pågått i flere år, om de skulleklare å få en sammenhengende løype mellom Tjønnstuggu på Reppe ogMalvik. Dette er resultat av et fabelaktig samarbeid mellomskiklubbene, roser han.

- Er du en ivrig skigåer selv?

- Jeg kunneha gått mye mer, men nå har jeg blitt utfordret til å gå denneløypa, og det skal jeg gjøre, sier Nilsen.

Portrettintervju: I tilfelle Nilsen (Pluss)

Ser lyst på kaffesalget

Malvik-ordførerIngrid J. Aune hadde derimot spent på seg skiene da hun åpnet løypamandag. Til stede på åpningen var små og store skiløpere, og flererepresentanter fra Ranheim skiklubb, Malvik IL ogHommelvik IL. Ordføreren retter en takk til grunneiere, ansatte og frivillige i begge kommunene.

- Dette legger til rette for god folkehelse og idrettslegge for hele Trondheimsregionen, sier Aune til Adresseavisen.

Leder Håkon Gissinger i hovedstyret i Malvikidrettslag sier de er fornøyde med å ha fått på plass nye,oppkjørte løyper. Det skal ha vært mulig å ta seg frem på traseen også tidligere, men for første gang siden slutten av 90-tallet blir det oppkjørte løyper. Kanskje blir det også noen ekstra kroner i kassen forMalvik-klubben, som selger mat og drikke fra klubbhytta.

- Med ny trasé får vi fullt avfolk fra Ranheim som skal ha kaffe og vafler på Vulusjø-hytta. Detblir fint for oss, ler Gissinger.

Eskil Gunnes (fra venstre), Tyra Bardal, trener Harald Johnsen, Live Holmvassdal og Johanne Stefanussen Flo fra Ranheim skiklubb testet nytraseen mandag. Foto: Ole-Petter Holmvassdal