Nå kan du gå på ski fra Trondheim til Malvik

Ny skitrasé åpnet mandag.

Offisielt åpnet: Svein Otto Nilsen fra Trondheim kommune og Malvik-ordfører Ingrid Aune klippet over snoren. Dermed var nytraseen åpnet.   Foto: Ole-Petter Holmvassdal

Saken oppdateres.

I friske og luftige omgivelser ble skiløypa mellom Trondheim og Malvik offisielt åpnet mandag. Malvik-ordfører Ingrid Aune klippet over snoren sammen med Trondheim kommunes Svein Otto Nilsen på Hønstadvatnet i Malvikmarka.

Traseen på rundt 20 kilometer går fra Tjønnstuggu på Ranheim i Trondheim, over Hønstadvatnet og videre til Vulusjøen og Jervskogen i Malvik.

Les også: Nå er flere kilometer med skiløyper klare i Trondheim

Droppet skiene

Svein Otto Nilsen leder kulturkomiteen i Trondheim. Han stilte uten ski, men ikledd skidress. 

- Han var lite sporty han komitélederen, som ikke hadde med seg ski, spøker Nilsen, men forsikrer raskt at han skal gå løypa «i løpet av vinteren».

Nilsen sier seg fornøyd med skitraseen, og berømmer spesielt skiklubbene Ranheim, Malvik og Hommelvik for at den er blitt realisert.

- Det er blitt veldig bra. Det har vært en debatt som har pågått i flere år, om de skulle klare å få en sammenhengende løype mellom Tjønnstuggu på Reppe og Malvik. Dette er resultat av et fabelaktig samarbeid mellom skiklubbene, roser han.

- Er du en ivrig skigåer selv?

- Jeg kunne ha gått mye mer, men nå har jeg blitt utfordret til å gå denne løypa, og det skal jeg gjøre, sier Nilsen.

Portrettintervju: I tilfelle Nilsen (Pluss)

Ser lyst på kaffesalget

Malvik-ordfører Ingrid J. Aune hadde derimot spent på seg skiene da hun åpnet løypa mandag. Til stede på åpningen var små og store skiløpere, og flere representanter fra Ranheim skiklubb, Malvik IL og Hommelvik IL. Ordføreren retter en takk til grunneiere, ansatte og frivillige i begge kommunene.

- Dette legger til rette for god folkehelse og idrettslegge for hele Trondheimsregionen, sier Aune til Adresseavisen.

Leder Håkon Gissinger i hovedstyret i Malvik idrettslag sier de er fornøyde med å ha fått på plass nye, oppkjørte løyper. Det skal ha vært mulig å ta seg frem på traseen også tidligere, men for første gang siden slutten av 90-tallet blir det oppkjørte løyper. Kanskje blir det også noen ekstra kroner i kassen for Malvik-klubben, som selger mat og drikke fra klubbhytta.

- Med ny trasé får vi fullt av folk fra Ranheim som skal ha kaffe og vafler på Vulusjø-hytta. Det blir fint for oss, ler Gissinger.

Eskil Gunnes (fra venstre), Tyra Bardal, trener Harald Johnsen, Live Holmvassdal og Johanne Stefanussen Flo fra Ranheim skiklubb testet nytraseen mandag.  
    
      (Foto: Ole-Petter Holmvassdal)

Eskil Gunnes (fra venstre), Tyra Bardal, trener Harald Johnsen, Live Holmvassdal og Johanne Stefanussen Flo fra Ranheim skiklubb testet nytraseen mandag.   Foto: Ole-Petter Holmvassdal

På forsiden nå