Mannen i 60-årene fra Trøndelag ble sist fredag pågrepet av politiet på en campingplass i Hokksund.

Han er siktet for grooming eller barnelokking, etter at han skal ha avtalt å møte det han trodde var ei 14-årig jente for å begå et seksuelt overgrep.

I virkeligheten chattet han med Stig Kalsnes (24), som møtte trønderen og varslet politiet.

Han la også ut deler av chatten og et nakenbilde av siktede på Facebook, der innlegget er delt nærmere 20 000 ganger.

«Politiets oppgave»

Nå raser det en debatt på adressa.no og i sosiale medier om metoden som er brukt for å avsløre og eksponere mannen som er siktet for barnelokking.

«Altså, flott at slike folk blir tatt og straffet, men.... Å lage seg en falsk Facebook-profil, lage en falsk samtale og legge ved et bilde av noen du ikke liker er veldig lett. På 1-2-3 har man ødelagt livet til noen. Derfor er jeg skeptisk til denne gapestokk-delingen. Mannen er vel uansett overlatt til politiet» skriver Magne Jakobsen på adressa.no.

«Det Kalsnes driver med her, er absolutt ikke greit. Det er politiets oppgave å finne slike mennesker, og det er fullstendig forkastelig å legge ut bilde av vedkommende på Facebook. Den dømmende myndighet skal utøves av domstolene, ikke av oss andre. Selvsagt er det ikke greit at slik grooming og overgrep skjer, men vi skal ikke ta loven i egne hender på denne måten - og dele «funnet» i all offentlighet» mener også Anders.

«60-åringens ansvar»

Flere viser til at den siktede mannen også har familie, som rammes av at identiteten avsløres, mens andre mener han selv må ta ansvaret for dette.

«Bør ikke voksne mannfolk tenke på at de har familie, FØR de begynner å legge seg etter jentunger seksuelt og legge ut nakenbilder av seg selv over nett?» skriver Ann Tove Buklev.

«Det er faktisk 60-åringens ansvar. Og tenk over at hadde politiet tatt 60-åringen etter egen etterforsking, ville det samme skjedd ham og familien. Så det er noe denne 60-åringen burde tenkt på før! Bra han ble tatt, forresten. Sånne skal ikke være løs i samfunnet» mener Svein Nornes.

Jakter på barnelokkere

Stig Kalsnes (24) har sagt til Adresseavisen at han har holdt på med sin jakt på barnelokkere et par måneder, og at han akter å fortsette med dette.

- Hensikten er å få disse folkene pågrepet og straffet. Det er mange syke menn der ute. De legger ut nakenbilder og skriver mye seksuelt, selv om de chatter med mindreårige. Jeg oppfatter disse folkene som en trussel mot samfunnet, sier Kalsnes.

I Facebook-innlegget hvor han har gjengitt et nakenbilde av den siktede mannen, skriver han: «Denne mannen kom til Hokksund fra Trondheim for å møte ei jente på 14 år, som han skulle ha sex med! Heldigvis var det MEG han pratet med og møtte ikke ei jente på 14 år! Han ble tatt med til arrest av politiet og sak blir opprettet! Del gjerne bildet, om dere mener at resten av landet burde se det».

- Jeg er klar over dette Facebook-innlegget, men har ikke annen kommentar enn at vi synes det er litt uheldig at det er spredt som ild i tørt gress, sier politiadvokat Fredrik Reinertsen ved Sør-Øst politidistrikt til Adresseavisen.

Flere innlegg

Her er flere av innleggene i den pågående nettdebatten:

«Syke mennesker som gjør sånt fortjener å bli hengt ut. Det er de selv som ødelegger familien sin, ikke «lokkedua». Støtter Kalsnes fullt ut! Håper flere gjør det samme, og får tatt disse pedofile. Neste gang kan det være di datter som blir lurt av en gammel gris!!!»

Hege Beate Lyngbakk.

«Det er forkastelig det denne Kalsnes driver med. Det er politiet som skal ta seg av slikt, og når det arresterer noen skal domstolen avgjøre skyldspørsmål. Om det i ett av tusen tilfeller et eller annet som gjør at alt ikke er som det virker som på overflaten så er det ett tilfelle for mange offentlige uthenginger på FB. Borgervern er blant de verste formene for kriminalitet vi har, og det er ikke noe bedre om det foregår på internett»

Eirik Jenssen

«Jeg må si at jeg kan ikke se problemet med at denne mannen blir «hengt ut». Ingen har noe krav på anonymitet rundt det de driver med - det gjelder uansett om de blir dømt for noe i retten eller ikke. Og uansett om det skjer en forbrytelse eller ikke. Å sjekke opp en 14-åring ville forsåvidt vært lovlig i Sverige, men det ser likevel ikke pent ut når fyren er 60. Gjort er gjort, og det er en del av hans livshistorie nå. Om han mener «livet blir ødelagt av at dette kommer ut», burde han enkelt og greit latt være. Hva om han hadde møtt ei jente på ordentlig, og hun hadde fortalt alt på Facebook etterpå? Skulle hun hatt plikt til å holde det hele hemmelig av hensyn til han (og evt. familien hans)? Jeg synes ikke det. Det at ingen virkelig jente var involvert, endrer ikke på dette.

Helge Hafting

«Helt flott at slikt blir avdekket.Hvem ødelegger livet for hvem spør jeg da. Den gamle mannen som ønsker småjenter eller? Når jeg leser om slikt blir jeg kvalm og forbanna. Voksne kailla burde finne noe annet å bedrive tiden med».

tulla53

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.