Statens vegvesen meldte klokken 11.42 på Twitter at en litauisk sjåfør mistet førerkortet etter at han hadde kjørt med en annen manns sjåførkort. Lastebilen ble stoppet av Statens vegvesens kontrollgruppe langs E39 ved Våvatnet natt til torsdag.

Rumener kjørte med konas sjåførkort.

Trafikksikkerhet

Jan Ivar Moen, leder for Statens Vegvesen kontrollgruppe i Sør-Trøndelag, sier dette er en av de kjente måtene å manipulere kontroller for kjøre- og hvilketid blant sjåfører på. Han mener det er et trafikksikkerhetsproblem.

- Det er et problem for trafikksikkerheten at folk som jobber så mange timer kan kjører uten hvile, sier Moen.

- Det er dessverre vanlig

Moen sier mange sjåfører kjører lovlig, men at konkurranse bidrar til at en del sjåfører likevel benytter andre personers sjåførkort. Ved å bruke en annen sjåførs sjåførkort kan man kjøre lengre enn det som er lovlig, fordi man da unngår regelverket for pålagt hvile.

- Det er dessverre litt for vanlig. Vi tar en del som kjører med en annen persons sjåførkort, sier Moen.

- Litt av utfordringen er at det foregår en del juks her, og det er vanskelig å avdekke. Vi tror dessverre at flere bruker den metoden, som vi ikke får avdekt, utdyper han.

LES OGSÅ: Slik jukset sjåføren med tiden.

Stoppet i samme kontroll

Eieren av sjåførkortet som ble brukt av den litauiske sjåføren var imidlertid lett å finne. Sjåføren som eide sjåførkortet kjørte nemlig foran lastebilen da de ble stoppet.

Følg Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter.