Mandag ble en lastebil stoppet med en konteiner som var helt løs, under en kontroll av Statens vegvesen på Sandmoen.

Tirsdag mistet en lastebil en konteiner i grøfta langs E6 ved IKEA.

Onsdag ettermiddag meldte Trønder-Avisa at en bulkkonteiner ramlet av en lastebil i Steinkjer sentrum.

- Det er trist

Regionsjef for Norges Lastebileier-Forbund i Trøndelag, Roar Melum, sier det er trist at flere ikke sikrer lasten sin godt nok. Det kan få alvorlige følger.

- Det er forferdelige greier. Det kan få katastrofale følger. Det er et område vi fokuserer veldig på, sier Melum.

LES OGSÅ: - Klart det er farlig å ikke sette på alle konteinerlåsene.

Veileder

Melum forteller at de siden 2012 har hatt en veileder med rutiner, som beskriver hvordan sjåførene skal håndtere lasten og sikkerhet. Veilederen ble utarbeidet etter flere hendelser hvor konteinere falt av kjøretøyet. Han mener derfor at sjåførene ikke har noen unnskyldning.

- Ved å følge veilederen skal sjåførene kunne sikre lasten, og slike hendelser unngås. Om vinteren kan snø og is være utfordrende, men det er ingen unnskyldning, sier Melum.

Stort skadepotensial

Kontrollgruppen i Statens vegvesen er de som er ute og gjennomfører kontroller av kjøretøy. Leder Jan Ivar Moen ved kontrollgruppen i Sør-Trøndelag sier det er spesielt at det har vært flere slike hendelser på kort tid.

- Det er forholdsvis alvorlig når det slurves med sikkerhet. En konteiner på flere tonn som faller av en lastebil har stort skadepotensial, den kan treffe både fotgjengere og kjøretøy, sier Moen.

Moen sier videre at Statens vegvesen vil følge opp dette, og varsler en intensivering av trafikkontroller.

Følg Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter.

Adressa.no har mottatt mange tips og bilder av usikret, farlig eller merkelig last på midtnorske veier.  Send dine tips til webred@adresseavisen.no og les et utvalg av tidligere artikler her:

LES OGSÅ: - De kommer seilende, de er livsfarlige