Togpendlere i Trøndelag fikk endelig viljen sin

NSB forandrer rutene til morgentoget til Trondheim etter at kundene ba om det.

Pendlerne har fått viljen sin, og fra 4. april vil toget til Trondheim også stoppe på Åsen. Det fører til at morgenavgangen vil gå ett minutt tidligere fra Skogn stasjon, hvor dette bildet er tatt.   Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

Fra og med 4. april får pendlerne som tar toget fra Åsen stasjon mulighet til å gå på det tidlige morgentoget til Trondheim. Toget går fra Åsen klokken 05.53. Det skriver NSB og Nord-Trøndelag fylkeskommune i en felles pressemelding.

LES MER: Trønderbanen kan få kinesiske drivere

- Utvidet togtilbud

Ifølge pressemeldingen er det kundene som har meldt fra til NSB at de ønsker at det tidligste toget også stopper på Åsen.

- Åsen stasjon er et viktig knutepunkt, ikke minst for pendlere fra Åsen og Frosta. Det er bra at NSB og vi i fellesskap har fått til at toget fra Steinkjer også stopper i Åsen så tidlig. Dette betyr at de reisende og pendlere får et utvidet togtilbud, sier fylkesråd for samferdsel, Frode Revhaug.

LES MER: - Vi bor i en steinrøys, å konkurranseutsette jernbanen er ikke relevant

- Lenge vært ønsket

- Vi er kjempeglade på kundenes vegne. Morgenavgangen har lenge vært ønsket av pendlerne, sier salgs- og markedsansvarlig for Trønderbanen i NSB, Hilde Lyng.

Konsekvensen er at morgenavgangen vil gå ett minutt tidligere fra Skogn. Det nye tidspunktet blir dermed klokka 05.43. Det blir ingen andre endringer i ruteplanen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

På forsiden nå