Her åpner den første tasteplassen i Sør-Trøndelag

Gratis wifi på rasteplassene skal gjøre at færre sjåfører taster mens de kjører.

Fra onsdag kan bilførere bruke gratis wifi på Oppdalsporten. 

Saken oppdateres.

I forrige uke åpnet den første tasteplassen i Nord-Trøndelag, som ligger i Steinkjer. Onsdag åpnet også den første tasteplassen i Sør-Trøndelag. Den ligger i Oppdal.

- Vi mener at dette er et innovativt trafikksikkerhetstiltak. Vi ønsker at sjåfører skal bli minnet på at det er en fare for trafikksikkerheten hvis man taster på mobilen mens man kjører. I tillegg gir det bilister et sted å stoppe der de kan surfe gratis på nett, sier distriktsleder i Trygg trafikk i Sør-Trøndelag, Knut Ove Børseth.

En tasteplass er en tilrettelagt rasteplass med gratis wifi. Plassene er et samarbeid mellom Trygg trafikk, Statens vegvesen og Gjensidige.

LES OGSÅ (PLUSS): Martine (4) døde etter at hun ble påkjørt av sjåfør som sendte SMS

LES OGSÅ (PLUSS): Mener mobilbruk i bil må straffes strengere

Mobil farlig bak rattet

29 nordmenn omkom i trafikkulykker som følge av mobilbruk i bil fra 2005 til 2013, men mørketallene er store, skriver Statens vegvesen i en pressemelding om tasteplassen. Tasteplassene skal være et tiltak for at færre bruker mobilen mens de kjører.

Også Utrykningspolitiet (UP) er positive til den nye tasteplassen.

- Vi stopper ofte personer i kontroll fordi de holder på med telefonen bak rattet. Det er både farlig og ulovlig. Tasteplasser er et godt tiltak for trafikksikkerheten, og vi håper selvfølgelig å se mindre til mobilbruk når flere tasteplasser nå blir etablert, sier UP-sjef i Midt-Norge, Per Einar Hollum i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Vet du hva «tasteplass», «asylbaron» eller «pappakropp» er?

Håper på flere

Børseth i Trygg trafikk håper at de kan få til flere tasteplasser i fylket.

- Vi ser på muligheten for flere tasteplasser sammen med Statens vegvesen, men det er ikke alle plassene i fylkene det er mulighet til å få til wifi, sier han.

På forsiden nå